Verslag ledenavond 17 januari 2019

ledenavond 20190117 kleinOp donderdag avond 17 januari hadden we in samenwerking met Waterstad een lezing van Gert Jakobs de meesterknecht. Hij vertelde met veel humor over zijn rol in de vele etappes van de Tour de France en andere grote wielerwedstrijden. Hij fietste altijd in dienst van de ploeg en vooral om de kopmannen af te zetten voor het eindstuk van een etappe. Hij gaf ons als verenigingsleden ook mee om het vooral leuk te houden voor iedereen!

Als voorbeeld noemde hij dat als je met een groep gaat rijden ervoor te zorgen dat de sterke rijders de wat mindere rijders helpen door deze o.a. uit de wind te houden. Door de sterke rijders vooraan en/of aan de windkant te laten rijden kunnen deze sterke rijders op deze manier toch hun energie voldoende kwijt en de op dat moment wat mindere rijders kunnen dan makkelijker met de groep meekomen, zo blijft het leuk voor iedereen (samen uit, samen thuis). Ook sprak hij zijn waardering uit voor alle vrijwillgers bij de verenigingen welke zich in hun vrije tijd zonder enig belang inzetten voor de leden, zonder vrijwilligers is er namelijk geen vereniging mogelijk!

Gert vertelt met veel passie en humor over zijn ervaringen, zijn totale carrière als wielrenner en zelfs schaatser, zijn leven met vele hoogtepunten maar ook dieptepunten. Ook werd er nog een quiz gedaan met als prijs zijn boek "meesterknecht" een biografie over hem.

 

Onze dank gaat ook uit naar Dick Weeda die de organisatie op zich heeft genomen. Na afloop waren er nog hapjes en drankjes en werd er nog gezellig wat na gekletst. Al met al een avond om aan terug te denken.

 

Klik hier voor de foto's en korte filmpjes van deze leuke avond.

 

Prgramma

Lid worden

Contact