Verslag Molentocht 23-03-2019

Vandaag stond de 1e echte tocht voor de nieuwe A-groep op het programma. Nieuw omdat de "snelle" groep niet langer de B-groep maar voortaan als A-groep door het wielerleven gaat.

Misschien dat er daarom een flinke groep aan de start stond. Maar liefst 18 TCVP-ers wilden wel eens meemaken hoe dat nu is die A-groep. Ook waren er nog een aantal leden van de Triatlon Vereniging Spijkenisse als gastrijders aanwezig.

Na het gebruikelijk praatje van de riteigenaar van de dag werd er klokslag 10:00 uur vertrokken. Via de col de "Brienenoord" en de Krimpenerwaard werd er koers gezet naar de koffiestop bij de pont van Schoonhoven. Onderweg slechts een enkele molen maar na de overtocht werd dat ruimschoots goedgemaakt met de molens aan de, hoe kan het ook anders, Molenkade.

Molentocht 2019 1

Het tempo zat er de hele rit goed in, soms ging het iets te hard, maar na een enkele "aansporing" bleef de groep toch mooi bij elkaar en waren we om even over drie├źn weer terug in Spijkenisse. Al met al een mooie start voor de A-groep met deze rit van 120 km, geen valpartijen of lekke banden en een mooi gemiddelde van net geen 29 km per uur. 

Molentocht 2019 2

Met dank aan Pieter van Raalte als riteigenaar van deze tocht en voor het insturen van dit verlag met foto's

 

Prgramma

Lid worden

Contact