De TCVP ATB-tocht


Zondagmorgen 2 maart, schitterend weer. Er stond wel wat wind, maar dat hield het droog. Koud was het in ieder geval niet.

2014.03.02 atb oostvoorne's Morgens om 8.15 uur vertrokken met Dennis Klein en Trudie van der Weegen. Bij de "Duinrand" aangekomen stonden Leo van der Sluis en echtgenote Lenie al te wachten; ook Marcel Bijvelds kwam eraan. Marcel en Leo zouden de pijlen neerzetten langs de route bij het strand.
Lenie hielp Trudie bij de inschrijftafel.

Al snel was de inschrijftafel geregeld met Frank. Het liep niet storm, maar we hebben over de ochtend toch 39 inschrijvingen gehad.

De route was duidelijk aangegeven door Marcel en Leo, met de aluminium pijlen van TCVP, en liep langs het bos bij Oostvoorne naar van Marion en daar achterlangs naar het Geuzenbos. In het Geuzenbos was het behoorlijk modderig en moesten we geregeld even van de ATB af.

Over de duinen langs het Oostvoornse meer ging het prima, wel zwaar, maar ja dat weet je als je aan een atb-tocht begint.

Vervolgens langs het strand naar de 2de slag in Rockanje tegen de wind (kracht 5 à 6) en zacht zand, was het een hele klus.

Na de 2e slag werd het makkelijk, want daar liep de route via de geëigende wegen naar het Sipkespad om van daaruit de weg te vervolgen naar de "Duinrand".

Hoewel er toch nog een paar TCVP'ers meegedaan hebben, viel mij de opkomst van onze leden tegen. Wellicht volgend jaar als we de tocht in Spijkenisse organiseren, dat er dan meer leden komen.
Al met al was het een heerlijke dag en eens een keer gefietst op een andere manier dan op de racefiets.

Groetjes,
Wim Arends

 

Prgramma

Lid worden

Contact