Vossenjachten 2017 - 2018

Data     : zondagen 12 en 26 november 2017, 10 december 2017 en op 14 januari 2018

Vertrek: 10.00 uur bij het hek van de wielerbaan

 

2017-01 vossenjacht-vosEvenals in voorgaande winters organiseren we ook de komende wintermaanden weer een aantal vossenjachten. Als de weersomstandigheden het toelaten worden de jachten gereden op 12 en 26 november 2017, 10 december 2017 en op 14 januari 2018. Over de 4 ritten wordt een klassement opgemaakt.
De vossenjacht is een combinatie van sport en spel. Om het spel te spelen hoef je niet hard te kunnen fietsen; het is veel meer een kwestie van – inderdaad – een goed ontwikkeld jachtinstinct. Iedere organisator van een jacht heeft zijn eigen manier om een route uit te zetten en de controles op een bijzondere plaats neer te zetten. Heb je dat gevoel eenmaal te pakken dan verloopt de rest van de jacht vlekkeloos (!!!???). Door het rijden van een vossenjacht bouw je op speelse wijze conditie en kracht op. Bij elke kruising of splitsing van de weg valt de jagende meute stil, totdat iemand het spoor oppikt en de groep zich weer in gang trekt. Geslepen vossenjagers rijden niet aan kop, maar houden zich gedeinsd en slaan pas toe als ze de buit in het vizier hebben. Een vossenjacht is ongeveer 40 à 45 km lang en duurt circa 2 uur. De rit blijft op de verharde weg en kan dus gemakkelijk op de racefiets, maar desgewenst uiteraard ook op de MTB, worden gereden.
Alle jachten vertrekken om 10:00 uur vanaf de poort op het parkeerterrein bij het clubgebouw. Om de vossenjachten en de daarbij behorende competitie aantrekkelijker te maken hebben we vanaf vorig seizoen de spelregels en de puntentelling wat aangepast. We proberen daarmee te bereiken dat een (eind)overwinning binnen ieders bereik ligt, zowel voor de snelle rijders als de minder snelle.
Voor de eindwinnaar ligt er weer een leuke prijs klaar.
Bij slecht weer kunnen de vossenjachten naar een later tijdstip verplaatst worden. Raadpleeg de TCVP-website voor actuele informatie.

De Vossenjachtcommissie,