Zaterdag 21 april 2018

Omloop van Rotterdam  

Vertrek 60 km om 09:30 uur
Vertrek 80 km om 09:00 uur 
Vertrek 120 km om 8.00-09:00 uur
Alle tochten vertrekken vanaf het clubgebouw aan het Wielrenpad in Spijkenisse

Zaterdag 21 april 2018 organiseert Toerclub Voorne-Putten in samenwerking met de toerfietsverenigingen Barrhopoort, Zevenhuizen en Rijnmond de “Omloop van Rotterdam”, een jaarlijks terugkerend fietsevenement. De deelnemers kunnen vanuit Spijkenisse kiezen uit drie afstanden.

Deze tochten zijn door de NTFU met 1 2017 ster gewaardeerd.

De grote Omloop, 120 km
2017-04-22 OR 2De grote “Omloop van Rotterdam” is een vrije toertocht, waarbij in kleine en/of grote groepen wordt gereden. De deelnemers bepalen in onderling overleg het tijdstip van vertrek, de snelheid en de rusttijden. Er kan op vier plaatsen worden gestart: Spijkenisse, Schiedam, Zevenhuizen en Barendrecht. In Spijkenisse wordt gestart vanaf het clubgebouw van P.R.C. Delta/TCVP aan het Wielrenpad (Sportpark Oostbroek), nabij de Spijkenisserbrug. De route gaat via de pont Rozenburg/Maassluis naar Schiedam voor een controlestempel. Vervolgens gaat het via Berkel en Rodenrijs naar de Rottemeren. Bij Toerclub Zevenhuizen wordt gepauzeerd. Na de pauze wordt de rit vervolgd via Zevenhuizen, Nieuwerkerk a.d. IJssel en over de Van Brienenoordbrug naar Barendrecht. Na een korte stop gaat het via de Rhoonse en Carnissegrienden terug naar Spijkenisse. De route is geheel gepijld, zodat de deelnemers vrij gemakkelijk de weg kunnen vinden.


De kleine Omloop, 80 km
Degenen, die 120 km te lang vinden,2017-04-22 OR 1 kunnen deelnemen aan de kleine “Omloop van Rotterdam”, een pelotonstocht over 80 km.
Evenals vorig jaar is ook nu voor de korte afstand van de Omloop van Rotterdam gekozen voor een echte omloop. Het begin van de tocht gaat door de parken van Hoogvliet en Schiedam. De tocht gaat verder door Oude Leede en Berkel en Roderijs. De pauze is aan de Rotte. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we uitrusten op het terras. We fietsen verder langs de Rotte zowel aan de rechter- als aan de linkerzijde. En langzaamaan komen we bij de climax van de tocht, de "col de Brienenoord".
Daarna gaan we nog even uitblazen bij onze fietsvrienden van Barrhopoort in Barendrecht en dan weer naar Spijkenisse.
Het is een tocht achter voorrijders, de snelheid zal ca. 25 km/u zijn.
Riteigenaar: Jaap Westhoeve


De kleinste omloop 60 km

Is ook 80 km deze dag te ver voor je, dan is mogelijk de 60 km pelotonstocht een goed alternatief.
Riteigenaar: Henk Boer


Deelnamekosten:

Afstand      TCVP-leden      NTFU-leden      Overigen
120 km gratis € 2,00 € 3,00
80+60 km gratis € 1,50 € 2,50

Alhoewel de rit voor TCVP-leden gratis is, dienen zij wel vooraf in te schrijven!

 


2017-04-22 OR 80 kmroute  Route 80 km

 

Veiligheid!
De pelotonstochten van 60 en 80 km zijn bestemd voor racefiets of ATB/MTB.
Om reden van veiligheid worden in beide tochten ligfietsen, alle soorten e-bikes en andere vervoermiddelen niet toegelaten. Om dezelfde reden mag geen gebruik worden gemaakt van een triathlonstuur. Daarenboven is het dragen van een valhelm verplicht.
Het bestuur