Zondag 26 mei 2019

Clubritten:

 

Rondom Breda 160 km

Breda verkleindOp deze zondag vertrekken we om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw voor een mooie tocht door het Noord-Brabantse land. Door de Hei-nenoordtunnel gaan we naar 's-Gravendeel, waarna we na de Kiltunnel onze weg vervolgen over de Moerdijk. Via plaatsen als Lage Zwaluw, Blauwe Sluis en Ter-heyden komen we algauw in een mooi bosachtig gebied in de buurt van Ooster-hout. Voordat we aankomen in Dorst houden we een koffiepauze bij restaurant de "Seterse Hoeve". Bij mooi weer kun je daar heerlijk buiten zitten en genieten van de mooie omgeving..

Hierna vervolgen we onze weg via Dorst, Bavel en Ulvenhout (Ulvenhoutse Bos), waarna we vlak onder Breda het riviertje de Mark oversteken, door het mooie Mastbos fietsen, om daarna de A16 over te steken en aan te komen in Effen. Van-daar rijden we over rustige, kronkelige en goed onderhouden binnendoor wegge-tjes richting Rucphen. Na Rucphen houden we een korte stop bij het vliegveld Seppe, waarna we via Bosschenhoofd, Oud Gastel, Stampersgat aankomen in de Hoekse Waard en via het pontje bij Hekelingen weer terugkeren in Spijkenisse.

Riteigenaar: Dedde Wolthof 

Plassentocht 130 km

2017-05-21 HekendorpVertrek om 08:30 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.
Na de Spijkenisserbrug rijden we door het park in Hoogvliet naar Rhoon. Via de Tijsjesdijk en de Rhoonsebaan bereiken we de prachtige fietsbrug over de A15.  We vervolgen onze weg via het Havenspoorpad (daar waar vroeger de oliespoorlijn liep) en het Zevenbergsedijkje naar de Van Brienenoordbrug. Na deze klim en uiteraard afdaling rijden we naar de volgende brug, de Algerabrug, om dan in Krimpen a.d. IJssel uit te komen. We pakken een stukje IJsseldijk om dan via de polder door buurtschap Achterbroek naar Stolwijk te fietsen. In Haastrecht/Hekendorp, dat is na circa 60 km, houden we een koffiestop.

Na de pauze gaan we op weg naar de Reeuwijkse Plassen en vervolgens via Sluipwijk en Reeuwijk Dorp naar Boskoop. Dan via Moerkapelle naar de Rottemeren, Bergschenhoek, de Zwet, Kandelaar en Windas naar de Beneluxtunnel. Via de Gadering en de Spijkenisserbrug komen we dan weer in Spijkenisse terecht.

Riteigenaar: Wil Bloemberg overgenomen door Leo van der Sluis 

Landtong Rozenburg 80 km

2017-05-21 landtong rozenburgVertrek om 09:00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.
In het hart van het Rotterdamse havengebied ligt de Landtong Rozenburg ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal en beslaat een oppervlakte van 60 ha en is 10 km lang. 
De Landtongtocht staat nog niet zolang op het toer programma en is best de moeite waard. We starten de tocht richting de Brielse Maasdijk, ook wel in de volksmond het schapenpad geheten [oppassen voor de schapen, ganzen en de veeroosters]. We rijden over de Brielse/ Harmsenbrug naar de Calandbrug en gaan om Rozenburg heen richting Botlekweg en komen dan bij de Nieuwe Waterweg. Halverwege de Landtong passeren we de Stormvloedkering en komen we aan het einde van de Landtong. Om een mooi uitzicht te hebben op de havens en bedrijven fietsen we de heuvel op. Op de terugweg nemen we het fietspad door de natuur van de Landtong (oppassen voor de Konikpaarden en Schotse hooglanders) en gaan we weer over de Caland- en Brielsebrug naar de koffiestop. Dat is bij paviljoen Breeze, onderaan de Brielsebrug en we hebben dan 45 km afgelegd. Vervolgens gaan we door de polders richting Oudenhoorn en Zuidland en komen na 80 km weer in Sijkenisse. 

Riteigenaar: Hennie en Hans van Bruggen