Zondag 30 juni 2019

 

Clubritten naar:

Groenehart Hart Zuid-Holland 175 km
Bruggentocht 130 km
Ouddorp 80 km

 

Groene Hart Zuid-Holland 175 km

Vertrek om 08:00 uur vanaf het clubgebouw. Deze zaterdag rijden we onze jaarlijks terugkerende tocht door het fraaie Groene Hart van Zuid-Holland. De tocht gaat over een totale afstand van ca. 175 km. Via Zoetermeer en Leiden rijden we naar het verste punt, Aalsmeer. Via natuurgebied De Meije, Waddinxveen en Zevenhuizen gaan we huiswaarts.

Riteigenaar: Pascal Both 

 

Bruggentocht 130 km

Bij een nieuwe riteigenaar een iets andere Bruggentocht van ongeveer130 km.

We vertrekken om 08.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het clubhuis. Zoals de naam je reeds doet vermoeden, passeren we diverse bruggen te weten: de Spijkenisserbrug, de van Brienenoordbrug en de Algerabrug. Ook de nodige wateren zullen aan ons voorbij trekken. Na de Spijkenisserbrug gaan we via de Oude Maas, Barendrecht naar Rijsoord en Rotterdam naar de van Brienenoordbrug. Dan de Algerabrug naar Krimpen aan de IJssel, langs de IJssel naar Gouda via Haastrecht naar de Vlist voor de koffiestop. Na de koffie naar Schoonhoven en dan terug langs de Lek weer naar Krimpen aan de IJssel.
We zullen de Algerabrug en de van Brienenoordbrug nog een keer passeren richting Barendrecht en dan op naar de Spijkenisserbrug.

Riteigenaar, met een zeer toepasselijke achternaam: Willem Bruggeman

 

Ouddorp 80 km

Vertrek om 09:00 uur vanaf het clubgebouw. De tocht naar Ouddorp is natuurlijk een echte klassieker. Na de start bij de club fietsen we via de Drieƫndijk richting de Dam. Daarvandaan rijden we langs de visafslag van Stellendam, via Haven-hoofd en door de duinen naar de vuurtoren. We hebben daarna een stop in Ouddorp. Na de pauze rijden we een stukje langs de N57 naar Goedereede. We passeren vervolgens Havenhoofd en gaan dan terug de Dam over. Via de Duinweg be-reiken we Hellevoetsluis, waar we voor de Trambaan kiezen richting Spijkenisse.

Riteigenaar: Henk van Keulen