Zondag 11 augustus 2019

 

Clubritten naar:

Tour ZHE kopie 150 km
Goeree-Overflakkee 115 km
Rondje Voorne 80 km

 

Tour ZHE kopie 150 km

Wij vertrekken om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw voor Tour ZHE kopie. Wij gaan richting Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon en daarna de Rhoonse baan naar Barendrecht. Wij gaan verder door de Heinenoord tunnel. Na de tunnel gaan we richting Maasdam, Strijen en Numansdorp en vervolgens de Haringvlietbrug over. Hierna gaan wij naar Oude Tonge waar wij een pauze zullen hebben.
Na de pauze gaan wij richting Dirksland en Stellendam en eenmaal terug op Voorne gaan wij langs Abbenbroek en Zuidland terug naar onze eindbestemming Spijkenisse.
Riteigenaar: Ben Kelly

 

Goeree-Overflakkee 115 km

Vertrek om 08.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw. Het rondje van Piet van der Weegen, die al jaren deze rit voor ons als riteigenaar en als wegkap-tein heeft gereden. Piet was er een beetje mee vergroeid, vandaar dat ik Piet een goede fles heb gegeven om deze rit een keer als riteigenaar te rijden. We rijden richting Geervliet en Heenvliet langs de dijk van het scheepvaart- en voedingska-naal om bij de Put van Heenvliet de Groene Kruisweg over te steken. Direct na het benzinestation slaan we rechtsaf in de richting van Vierpolders. Net voor Vier-polders moet iedereen even de kuiten aanspannen voor het klimmetje over de N57. Vervolgens rijden we parallel aan de N57 richting de Haringvlietdam. Na de Haringvlietdam vervolgens wij onze weg richting Havenhoofd. Na het Haven-hoofd rijden we via het fietspad richting Goedereede. Bij Goedereede steken we de N57 of te wel de Dammenweg over en volgen we de weg richting Stellendam. Bij Stellendam volgen we de secundaire weg richting Melissant. Hierna vervolgen we onze weg richting Herkingen, uitkijken voor de gaten in de weg en eventuele bagger van de landbouwers in de omgeving. Na Herkingen rijden we buitendijks langs het Grevelingenmeer richting onze koffiestop aan de Grevelingendam.
Na de koffiestop rijden we weer terug naar de binnendijkse zijde van richting Oude Tonge en maken een slinger door de binnenstad om vervolgens aan de andere zijde van de haven en langs de begraafplaats van de watersnoodramp van 1953 onze weg te vervolgens richting Ooltgensplaat. Denk om het eventueel gemaaide gras en de windmolens. Er wil er nog wel eens 1 in brand vliegen. Door het centrum van Ooltgensplaat gaan we via het bekende rode fietspad richting de N59 in de richting van het Hellegatsplein. Over de Haringvlietbrug vervolgen wij onze rit richting Zuid-Beijerland. Na het centrum van Zuid-Beijerland rijden we in de richting van de molen Zwartsluis om uiteindelijk rechtsaf de Kostverlorendijk op te rijden richting Nieuw-Beijerland. Bij het veerpontje naar Spijkenisse eindigt de rit rondje Goeree-Overflakkee. Hier kunt als u op het bankje gaat zitten rustig uitrusten van deze toertocht. Er gaat geregeld een veerpont naar de andere zijde maar u mag ook rustig blijven zitten. De laatste pont vertrekt om 23.00 uur.

Riteigenaar: Ton Hamoen

Wegkapitein: John den Braber

 

Rondje Voorne 80 km

Hallo ik ben de nieuwe riteigenaar van rondje Voorne. Dit jaar wijken we af van de gebruikelijke route.

We starten zoals gewoonlijk om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats van het clubgebouw.

We rijden door Spijkenisse naar het pontje Hekelingen door naar Zuidland, Oudenhoorn, Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn naar Rockanje en rusten bij de Duinrand. Na de pauze via een omweg naar Oostvoorne, Brielle, Vierpolders, Heenvliet, Geervliet zo terug naar Spijkenisse

Nieuwsgierig hoe de route er echt uit gaat zien, ga dan mee op 11 augustus.

Riteigenaar: Ruud Starreveld