Zaterdag 24 augustus 2019

Herman Braun tochten 60, 110 en 150 km 

2017-09-09 hb winkel 

Herman Braun 150 km naar de Kalmthoutse heide (B)

2017-09-09 hb kalmthoutDeze rit vertrekt om 08:00 uur bij de winkel van Herman Braun.
Via het pontje Hekelingen - Nieuw-Beijerland bereiken wij de Hoeksche Waard. Wij nemen vervolgens de Haringvlietbrug en via de Volkeraksluizen komen wij in West-Brabant. De eerste koffiestop genieten wij na ca. 60 km bij " 't Appeltje" in de prachtige bossen rondom Bergen op Zoom. Na de pauze gaat het richting Huijbergen, waar we de grens met BelgiĆ« oversteken. Via het natuurgebied "de Kalmthoutse Heide" gaat het richting VenetiĆ«. Bij Klein Horendonk rijden wij Nederland weer binnen. Met het natuurschoon is het dan nog niet gedaan, want alvorens wij de 2e stop bij het vliegveld Seppe in Bosschenhoofd bereiken, moeten we eerst nog de Rucphense Heide oversteken. Na de pauze gaat het via de bekende route weer terug naar Spijkenisse. Riteigenaar: Ruud Stolp

 

Herman Braun 110 km naar  't Appeltje
2017-09-09 HB pauze kleinOm 09:00 uur vertrekken wij vanaf de winkel van Herman Braun gelegen aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse. Via de pont van Hekelingen rijden we door de Hoeksche Waard. Via Zwartsluisje en Zuid-Beijerland rijden we naar en over de Haringvlietbrug. Dan zijn we in West-Brabant aangekomen. We rijden verder naar Dinteloord en via de Bloemendijk koersen we naar Steenbergen en Moerstraten. Vervolgens gaat de route door de bossen van de "Heide en de Zoom"naar de pauze bij 't Appeltje.
Na de pauze rijden we via Wouwse Plantage, Gastelsveer, Stampersgat en Helwijk. Na de Haringvlietbrug komen we weer in de Hoeksche Waard uit. Via de Zinkweg en het pontje gaan we met z'n allen terug naar Herman Braun.
Riteigenaar: Dick Weda Wilco Weda

 

 

Herman Braun 60 km naar de Hoeksche Waard

2017-09-09 HB start kleinOm 09.30 uur vertrekken wij voor de rit van 60 km door de Hoeksche Waard. Na het Hekelingse veer rijden we via Oud- Beijerland naar Mijnsheerenland. Onderweg kunnen we genieten van de landerijen. Langs de oevers van de Binnenbedijkte Maas, Maasdam en Cillaarshoek koersen we naar Strijen. In het Wapen van Strijen doen we een bakkie. Na een rondje om de kerk, de wetlands van Strijen rijden we via De Klem en Schuring naar Numansdorp. Door het Zuid- Beijerlandse bos gaan we via het Nieuw-Beijerlandse veer naar de winkel van Herman Braun.
Riteigenaar: Rob van den Driesche Leo van der Sluis

 

 

 

 

 

  

Aangezien het door Herman Braun gesponsorde tochten betreffen, worden alle deelnemers verzocht na afloop hun gezicht even bij Herman in de winkel te laten zien.