Zaterdag 7 september 2019

 

Clubritten naar:

Stormvloedkering 165 km
Katwijk 135 km
Molens Kinderdijk 75 km

 

Stormvloedkering 165 km

Vertrek om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.

Riteigenaar: Dedde Wolthof

 

Katwijk 135 km

Vertrek om 08:30 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.

Vanaf het clubgebouw gaan we over de Spijkenisserbrug via de Beneluxtunnel, daar zijn er misschien die liever de lift nemen we zullen in ieder geval bij de lift weer verzamelen. Om via het Beatrixpark over de Kandelaar brug die over de Schie heen gaat onder A 13 door. Langs manege Prinsenstad later onder de A 12 door links om Zoetermeer waar we op een gegeven moment rechts de Skihelling zien liggen van Zoetermeer. Dan stukje Wassenaar langs Valkenburg naar Katwijk waar we een rust-stop hebben. Na de rust door de duinen richting Scheveningen we komen langs het Kurhaus daarna gaan we rechtsaf een stukje Boulevard t.h.v. de haven van Scheveningen buigen we naar links langs binnen haven richting Kijkduin. Dan langs Loesje waar we gewoon voorbijrijden stukje Westland dan gaan we richting Vlaardingen Holy zo weer op naar de Beneluxtunnel daar weer 2 mogelijk heden in ieder geval weer verzamelen. Voor het laatste stukje langs Shell terrein Gadering via de Spijkenisserbrug weer naar parkeerplaats clubgebouw dan zullen we er ongeveer 125 km hebben opzitten.

Riteigenaar: Rens Jansen

 

Molens Kinderdijk 75 km

Vertrek om 09:00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.

We gaan de brug over en rijden parallel aan de Groene Kruisweg naar Rhoon waar we over het viaduct naar het centrum rijden en daar pakken we de Rijsdijk op. Via polderwegen komen we op de Voordijk naar Barendrecht. We gaan over het spoor heen en buigen dan af naar Rijsoord. Als we de A15 zijn gepasseerd gaan we via het Zuidpad en de brug over de Noord naar Alblasserdam. We fietsen rechts om Alblasserdam heen naar Kinderdijk geflankeerd door series van acht molens waar Kinderdijk bekend om is. Het is een knap staaltje technologie voor waterbeheer zoals dat in de Middeleeuwen werd uitgevonden en toegepast en staat terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco. De fietspaden zijn hier smal en afhankelijk van het weer kan het hier druk zijn met toeristen (o.a. fotograferende chinezen) dus let op! Overigens stond de eerste Nederlandse electriciteitscentrale ook in Kinderdijk. Het plaatselijke museum kan je hier nog veel meer over vertellen.

Aangekomen bij de Lek gaan we linksaf en rijden parallel aan de Noord terug naar Alblasserdam waar we bij het Wapen van Alblasserdam na ongeveer 40 km even pauzeren.

Na de koffie verlaten we Alblasserdam en gaan ook weer terug via de brug over de Noord. Bij het kruispunt gaan we linksaf naar Hendrik-Ido Ambacht en vervolgens langs de Waal naar Heerjansdam. In Heerjansdam slaan we linksaf en fietsen langs de Oude Maas terug naar Hoogvliet en Spijkenisse. We hebben dan ongeveer 75 km afgelegd.

Riteigenaar: Andre Polak