Zondag 5 maart 2023

Openingstochten 

Vertrektijd 100 km: 10.00 uur
Vertrektijd 50 km: 10.15 uur
Plaats vertrek: clubgebouw


Zoals gebruikelijk starten we in de eerste helft van maart ons officiële zomerseizoen.
Op zondag 5 maart kan men kiezen uit een korte pelotonstocht van 50 km of een langere van 100 km. Beide ritten, die achter voorrijders worden gereden, vertrekken vanaf het clubgebouw. Deze openingstochten staan open voor leden en niet-leden. Niet-leden betalen inschrijfgeld á € 2,50 of € 1,50 indien je een NTFU PLUS account hebt of NTFU-lid bent.

Openingstocht ca. 50 km

We starten zoals gebruikelijk bij de club aan het Wielrenpad en fietsen dan langs het kanaal richting Geervliet. Na het sluisje bij Heenvliet gepasseerd te hebben, rijden we verder richting het "Beren café", alwaar we het fietspad naar het kanaal door Voorne nemen. Nadat er is overgestoken vervolgen we de route door de polder richting Vierpolders en kruisen we de Rijksstraatweg om daarna langs het fort in de richting van Tinte te rijden. Als we onze weg vervolgen komen we uiteindelijk in Oostvoorne en kunnen we de koffie bij restaurant de Duinrand al ruiken. Na de koffie koersen we richting het Kruiningergors om langs de overzijde van het Brielse meer en via de Brielse brug richting Zwartewaal te rijden.Vanaf hier rijden we via Heenvliet en Geervliet langs het Hartelkanaal weer terug naar het beginpunt. 

Rit-eigenaar: Henk Boer

 

Openingstocht 100 km
De openingstocht is een pelotonstocht achter voorrijders en voert traditiegtrouw over het eiland Voorne-Putten.220306 Openingstocht 100km Na vertrek vanaf het clubgebouw gaan we onder de Spijkenisserbrug door en rijden we via het fietspad langs de Oude Maas richting het Waterbedrijf Evides. Van daaruit volgen we het fietspad naar Hellevoetsluis. Om aan de gewenste kilometers te komen, maken we tussendoor een uitstapje langs de Bernisse. Na Hellevoetsluis rijden we via Rockanje naar onze pauzeplaats De Duinrand in Oostvoorne. We hebben er dan pakweg zo'n 54 km opzitten. Na de koffie pakken we een gedeelte van de Maasvlakte mee, om vervolgens weer aan de noordkant van het Oostvoorns Meer uit ke komen. Via de noordzijde van het Brielse Meer, Zwartewaal, Heenvliet en Geervliet bereiken we weer ons thuishonk.

Rit-eigenaar: Ton Hamoen

                                                              Route 100 km >>> (klik op de afbeelding voor een vergroting) 

 

 

Veiligheid!
Genoemde tochten zijn bestemd voor racefiets of ATB/MTB.
Om reden van veiligheid worden in beide tochten ligfietsen, e-bikes (m.u.v. e-ondersteunde racefietsen tot max. 25km/u) en andere vervoermiddelen niet toegelaten. Om dezelfde reden mag geen gebruik worden gemaakt van een triathlonstuur. Daarenboven is het dragen van een valhelm verplicht.
Het bestuur