Zaterdag 29 april 2023

Kees van Dijk tochten over 35, 60, 80 en 140 km 

Vertrek 35 km en 60km tussen 09:30 en 10:30 uur 
Vertrek 80 km om 09:15 uur 
Vertrek 140 km om 09:00 uur
Alle tochten vertrekken vanaf de winkel van Kees van Dijk - Theemsweg 1 te Spijkenisse

2017-05-06 keesvandijk01  

De 35 en 60 km tocht
Vertrek tussen 09:30 - 10:30 uur.
Voor degenen, die niet te ver van huis willen en in een rustig tempo op een “gewone fiets” of de e-bike van de omgeving willen genieten zijn deze tochten van 35 km en 60 km in de omgeving van Spijkenisse zeker aan te bevelen. Het zijn vrije toertochten; bij de start krijgen de deelnemers een routebeschrijving mee, aan de hand waarvan zij de route kunnen rijden. Downloads: GPX 35 km en GPX 60 km

 

De 80 km tocht
Om 09:15 uur vertrekt de 80 km naar en door de Alblasserwaard onder leiding van Michel Dalmeijer. 
2017-05-06 keesvandijk04 klDe Alblasserwaard is het zuidelijk deel van het groene hart. Het is een dunbevolkt agrarisch gebied omgeven door rivieren en kanalen (waard) en dankt zijn naam aan het riviertje de Alblas. Naast molens heeft de Alblasserwaard ook veel karakteristieke boerderijtjes die vooral langs de Alblas te vinden zijn. 2017-05-06 keesvandijk02 klOud-Alblas is een van de oudste dorpen van de Alblasserwaard. We gaan via Poortugaal en Rhoon langs de Groene Kruisweg naar de Rhoonse Baan en vervolgens pakken we de Voordijk richting Barendrecht. Daarna via de Rijksstraatweg naar Rijsoord en vervolgens de Pruimendijk, waarna we de Noord oversteken naar Alblasserdam. Na Alblasserdam volgen we de Alblas aan de linkerzijde, waar we een schitterend uitzicht hebben op het landschap van de Alblasserwaard. Bij Bleskensgraaf steken we de Alblas over en gaan langs de andere zijde terug richting Oud-Alblas, waar we bij de Krom onze koffiepauze houden. We hebben dan ongeveer 43 km afgelegd. Na de pauze volgen we nog even de Alblas naar Alblasserdam en via het industrieterrein steken we de Noord weer over. We slaan nu linksaf naar Hendrik Ido Ambacht en via de Rijksstraatweg, Waalweg en Molenweg komen we uit in Heerjansdam. Na Heerjansdam fietsen we via de bekende route langs de Oude Maas terug naar Spijkenisse waar we na 80 km aankomen.
De route van 80 km:
Schermafbeelding Kees van Dijk tocht 80km 2022

De route is via Afstandmeten.nl hier te downloaden.

Klik hier voor meer toeristische informatie over deze tocht.


Riteigenaar: Michel Dalmeijer 

 

De 140 km tocht
Om 09.00 uur is de start van deze oeroude TCVP-klassieker. 
2017-05-06 keesvandijk route140kmWe rijden via de Hekelingseweg naar het pontje Nieuw-Beijerland en steken over naar de Hoeksche Waard. Via de Hoeksche Waard, het Hellegatsplein en de Volkeraksluizen komen we in het mooie boerenlandschap van West-Brabant. We passeren Dinteloord en Steenbergen en rijden richting de bossen rondom Bergen op Zoom.
2017-05-06 keesvandijk03We bevinden ons dan op de Brabantse Wal. In de ijstijd heeft zich hier een verhoogde richel in het landschap gevormd en dat geeft ons een goede gelegenheid de klimcapaciteiten te testen. Het gaat nu een tijdje op en af. Via Woensdrecht rijden we richting Hoogerheide, waar de koffie wordt genuttigd.
Na de pauze gaat het richting Ossendrecht en via Huijbergen en de Wouwse Plantage bereiken we Wouw. Daarna via Oud-Gastel, de Haringvlietbrug en via de Hoeksche Waard terug naar Spijkenisse.

De route is via Afstandsmeten.nl hier te downloaden.

Riteigenaar: Wilco Weda

 

Veiligheid:
De pelotonstochten van 80 en 140 km zijn bestemd voor racefiets en ATB/MTB (eventueel met elektrische ondersteuning mits de ondersteuning werkt tot maximaal 25 km/u). Om reden van veiligheid worden in deze tochten van 80 en 140 km ligfietsen, ATB/MTB e-bikes welke harder gaan dan 25 km/u en andere vervoermiddelen niet toegelaten. Om dezelfde reden mag geen gebruik worden gemaakt van een triathlonstuur. Daarenboven is het dragen van een valhelm bij deze twee tochten verplicht.

De tochten worden gesponsord door Kees van Dijk Tweewielers in Spijkenisse. Deelname is voor iedereen gratis. Wel dient men zich voorafgaande aan de tocht in te schijven aan de balie. Alle deelnemers worden verzocht ook na afloop van de tocht hun gezicht even in de winkel te laten zien.