Het laatste nieuws van TCVP

3 tal ATB-ritten

ATB rit

Door mijn gewennings ATB ritje van vorige week is mij gevraagd of het Parcours geschikt is voor de beginnende ATB, en ik dacht van wel.
Maar ik heb het volgende zitten Brain stormen: dat ik a.s. zondag 20 oktober om 9:30 uur de 1e trainings rit wil doen op zeer laag niveau.
Onderweg zal nog wat uitleg worden gegeven op de te berijden stukken parcours. Ook is er afwisseling met gedeelte op de gewone weg om de spiertjes wat te ontlasten.
De 2e en 3e rit hiervan, komen de data nog na nader overleg.
De 2e en 3e rit zullen uiteraard steeds wat pittiger zijn en die wil ik voor december gereden hebben.
Hiermee hoop ik de beginners voldoende bijgeleerd te hebben.
Dit in verband met de ATB ritten van de Club.
Iedereen is welkom maar voor de geoefende ATB'er zal het waarschijnlijk te saai zijn.


Met vriendelijke groet, Han vd Burg

 

HERINNERING

Zondag 13 oktober 2019

 

Voorne-Putten Classics

TCVP Classic klein

Zoals gebruikelijk eindigen we in oktober ons officiële wielersportseizoen.
Op zondag 13 oktober kan men kiezen uit een korte pelotonstocht van 50 km of een langere van 100 km. Beide ritten, die achter voorrijders worden gereden, vertrekken vanaf het clubgebouw.

NTFU-leden betalen € 1,50; niet NTFU-leden zijn € 2,50 kwijt. Voor TCVP-leden is deelname gratis.

Klik hier om meer te lezen over deze mooie tochten

 

Verslag en foto's clubrit naar Willemstad

22-09-2019

Afgelopen zondag zijn onder prachtige weersomstandigheden weer mooie clubritten verreden. Hierbij het verslag en foto's van de clubrit van de C-groep naar Willemstad:

Willemstad 22-09-2019 

Voordat de clubritten van start gingen hield Gert Kleinherenbrink een korte toespraak met de nodige uitleg en wees vervolgens de riteigenaar van elke clubrit aan zodat het voor iedereen duidelijk was en er niet per ongeluk bij de verkeerde groep werd aangesloten. Omdat deze dag de clubritten allemaal om 09:00 uur vertrokken en er hierdoor een grote groep leden bijeen was, werd er voor de start een moment stilte gevraagd ter nagedachtenis aan ons onlangs overleden clublid Jelle Offringa.

Gerard van der Vlies had de clubrit Willemstad als riteigenaar overgenomen van Toon de Wolf welke i.v.m. een operatie helaas niet mee kon fietsen. Dit was de eerste keer voor Gerard naar Willemstad met TCVP maar gelukkig zijn er altijd wel leden die de route uit het hoofd kennen. De opkomst van deze rit was erg goed, 25 mannen en 1 vrouw. Net over de helft van de rit hebben we een mooie koffiestop in Willemstad gehouden. Het was in het centrum en aan de haven erg druk i.v.m. de jaarlijkse Vestingloop maar dit werd door verkeersregelaars in goede banen geleid. De rit is gelukkig zonder incidenten of lekke banden verlopen en hebben lekker van het mooie weer en de omgeving genoten.

 

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan. 

Met vriendelijke groet, Gerard en Michel

HERINNERING

Zondag 22 september 2019

 

Clubritten naar:

 

Zeedijkentocht 160 km
Schouwen-Duiveland tocht 130 km
Willemstad 75 km

 

 

Klik hier om meer te lezen over deze mooie tochten

 

Overlijdensbericht Jelle Offringa

 

Gisterenavond werd ik door Gerrit van Bodegom gebeld met de trieste mededeling dat Jelle Offringa is overleden. Gerrit was goed bevriend met Jelle en heeft ons als bestuur gevraagd om de leden van de TCVP hierover te informeren:

 


In de nacht van 9/10 september 2019 is onze fietsvriend Jelle Offringa op 76 jarige leeftijd in zijn slaap overleden.

Het overlijden is totaal onverwachts gekomen, Jelle verkeerde ogenschijnlijk in een goede gezondheid en had geen klachten.

In Jelle verliezen we een zeer bijzonder mens die al ca. 25 jaar lid was van TCVP.

Hij heeft diverse vrijwilligers werkzaamheden voor de vereniging gedaan. Jelle was eigenaar van diverse vooral lange fietstochten.

De Haarzuilen tocht is wat dat betreft een klassieker. Ieder jaar reed hij nog in individueel verband de Elfstedentocht, waarbij hij onlangs nog een gemiddelde draaide van ca. 27 km/uur.

Ook stond hij bekend om zijn Groningen tocht van Spijkenisse naar omgeving Roodeschool waarbij hij meer dan 300 km fietste.

We zullen zijn leuke verhalen, opgeruimde karakter en hulpvaardigheid maar vooral zijn bijzondere karakter missen.

De wens van de familie is om de crematie plechtigheid in besloten kring te laten plaatsvinden. Om deze reden zal de rouwkaart achteraf verstuurd worden.

 

Gerrit van Bodegom

 


 

 

Tussenstand clubcompetitie per 07-09-2019

clubcompetitiebijgewerkt-1500x934 20160615094244445

Klik hier om de tussenstand van de clubcompetitie per 07-09-2019 te bekijken.

GO Classic 2019

Aanstaande zaterdag is de GO-Classic 2019. Inschrijven kan nog online t/m 10-09-2019 en ook op de dag zelf is het nog mogelijk om aan de balie in te schrijven. Er hebben zich al een aantal leden voor de 115 km ingeschreven en het zou leuk zijn als er nog meer leden van TCVP met ons mee gaan en we met elkaar als vereniging in clubkleding deze mooie en zeer goed verzorgde toertocht kunnen fietsen. De weersvoorspelling voor zaterdag is prima en er staat geen eigen clubrit op de agenda dus kom gezellig met ons meerijden. Voorlopige planning is om rond 09:00 uur met elkaar van start te gaan, graag tot zaterdag.

 

Zie voor meer informatie: https://www.go-classic.nl/

Verslag clubritten Katwijk en Kinderdijk 07-09-2019

Van Rens heb ik een verslag en foto's van de clubrit naar Katwijk mogen ontvangen welke we graag met jullie willen delen.

Vriendelijk bedankt Rens voor je bijdrage:

20190907 111644

Op zaterdag 7 september ben ik als riteigenaar met een kleine groep naar Katwijk geweest.

Na even de rijders toegesproken te hebben en gezegd hebbende dat we zouden proberen droog bij de Beneluxtunnel te komen, wat we helaas niet gehaald hebben, gingen de regenjacks al aan in het park t.h.v. de grote stoelen in het park in Hoogvliet.

Lees meer...

HERINNERING

Zaterdag 7 september 2019

Clubritten naar:

Stormvloedkering 165 km
Katwijk 135 km
Molens Kinderdijk 75 km

 

Klik hier om meer te lezen over deze mooie tochten

 

Verslag Herman Braun tocht 110 km 24-08-2019

Uw redacteur is weer terug van vakantie en ik heb een leuk verslag en foto's van Dick Weda mogen ontvangen van de Herman Braun tocht 110km welke we graag met jullie willen delen. Vriendelijk bedankt Dick voor je bijdrage:

20190824 120716 HB tocht 110 

Herman Braun toertocht 110 km zaterdag 24 augustus 2019.

Het was ruim voor 9.00 uur al gezellig druk in de winkel van Herman Braun.
Blijft toch altijd leuk nieuwe fietsjes kijken of herinneringen ophalen.
Of het kwam door het team wat deze rit zou leiden of de vooruitzichten dat het deze dag prachtig weer zou worden, er was in ieder geval een goede opkomst (29 man en 2 vrouwen).

Even voor 9.00 uur werden instructies en startsein gegeven door Wilko voor een tocht naar partycentrum 't APPELTJE bij Bergen op Zoom. Ton was wegkapitein en hield zich zoals een oud politie agent betaamd strikt aan de fietsregels. Dreigde met zijn fietspomp als het fout dreigde te gaan maar hoefde deze gelukkig niet te gebruiken en wist de groep van 31 fietsers netjes in het gareel te houden, samen met Ad onze achter rijder die er voor zorgde dat iedereen netjes bij elkaar kon blijven.

Lees meer...

 

Prgramma

Lid worden

Contact