Het laatste nieuws van TCVP

Maandag 20 t/m donderdag 23 juni Avond Fietsvierdaagse 2022

Toerclub Voorne-Putten is dé fietsvereniging van Nissewaard welke zich inzet voor fietsplezier in de breedste zin van het woord. Sinds mensenheugenis organiseren wij o.a. de Avond Fietsvierdaagse in en rondom Spijkenisse. Hieraan kunnen fietsliefhebbers van 8 tot 88 jaar deelnemen. Een evenement voor kinderen, ouders en grootouders, kortom het gehele gezin. E-bikes, gewone fietsen, MTB- en racefietsen zijn allemaal welkom. Met interessante routes door het karakteristieke landschap van ons eiland Putten. Ieder jaar weer met boeiende stempel- en startlocaties in Spijkenisse en in de omliggende dorpen en kernen. Editie 2022 wordt verreden van maandag 20 t/m donderdag 23 juni (week 25). Hopelijk kunnen wij u (weer) ontmoeten.

Klik hier voor meer informatie. 

Kijk ook eens op onze speciale Facebookpagina over de Avond Fietsvierdaagse: https://www.facebook.com/af4d.spijkenisse/

 

TCVP 

Organistatie AF4D

 

 

Promotie clubrit Hoek van Holland 22-05-2022

16-05-2022

Hierbij een bijdrage van Gerard en Inge van der Vlies om als riteigenaar de clubrit naar Hoek van Holland te promoten, bedankt Gerard en Inge voor jullie bijdrage.

Zondag 22 mei gaan we weer naar Hoek van Holland met de C groep, we starten om 09.00 uur voor het hek van de club.

We rijden via de Beneluxtunnel richting Vlaardingen, de eerste grote rotonde die nemen we voor driekwart naar links is veiliger. En gaan fietsen langs de Rijksweg via Maasdijk en door het Staalduinse bos richting de Koffiestop.

De koffie doen we bij Restaurant De Boulevard aan de Badweg 8 in Hoek van Holland. Nu vroeg de eigenaar met hoeveel mensen we de koffie kwamen doen dat antwoord moest ik hem verschuldigd blijven.

Daar kom ik nu op een punt er hebben zich nu 4 mensen aangemeld via de Cyql-app. Echter ik denk dat er nog mensen mee zullen doen maar die zich hier nog niet voor aangemeld hebben. Ik heb met de eigenaar afgesproken dat ik een dag van te voren zou laten weten met hoeveel mensen we komen. Dus als je de Cyql-app niet gebruikt, stuur mij dan een e-mailtje naar g.vlies[@]kpnmail.nl om te laten weten of je mee ga met de mooie rit naar Hoek van Holland.

Er zijn een aantal stukken waar we alleen maar achter elkaar kunnen rijden. Wat we ook belangrijk vinden is dat we de tekens door blijven geven.

Na de koffie fietsen we weer richting Spijkenisse en we rijden dan helemaal langs de Waterweg en langs de Maaslandkering die in 1997 in gebruik is genomen. Door de Beneluxtunnel via Hoogvliet en de Spijkenissebrug weer naar de parkeerplaats bij de club. 

Marcel troost is de wegkapitein en laten we er een mooie fietsdag van maken.

Tot zondag 22 mei 

Inge en Gerard

 

Was het nu Ed of Willem Bever?

15-05-2022

Vandaag tijdens de trainingsrit naar Goudriaan is er door de groep een bever gezien. Alleen was het niet duidelijk of het nu om Ed of Willem Bever ging 😉

Bever 15 05 2022

Berichtje van John den Braber:

Hoi allemaal vandaag met TCVP-B naar Goudriaan. Onderweg lek gereden, Ton binnenband verwisseld toen ter hoogte waar we de bever gespot hebben buiten band kapot weer lek buitenband van Dick Weda redder in nood👍 geleend had er een bij zich verwisseld door Ton Hamoen. Weg vervolgt naar koffiestop perfect fietsweer mooie route na koffie terugweg aangevangen met pittige snelheid allemaal heelhuids weer aangekomen in spijkenisse en Arie in Poortugaal. Bedankt mannen en Carla, was reuze gezellig.

Klik hier om het filmpje van de bever te bekijken.

Foto's Bevrijdingstocht 14-05-2022

20220514 092808

Was een leerzame en mooie tocht met dank aan Ron Robesin. 

Klik hier om het fotoalbum te bekijken

Michel

Bevrijdingstocht 14 mei 2022

TCVP (Toerclub Voorne-Putten) organiseert op 14 mei 2022 een bevrijdingstocht van 60 km. 

Bevrijding

Het woord bevrijding geeft meestal aan dat iemand of iets bevrijd is van een bezetting. Zoals de 2e wereldoorlog. Deze tocht is in samenwerking met de gemeente Nissewaard ontstaan met betrekking tot 75 jaar bevrijding. Helaas kwam de Corona-epidemie waardoor de tocht niet doorging. Daardoor organiseert TCVP (met dank aan Ron Robesin) deze tocht nu op eigen gelegenheid. 

Er kan gestart worden bij de fietsclub aan het Wielrenpad 2 te Spijkenisse. U kunt zich hiervoor op 14 mei 2022 aanmelden in de kantine van 9:00 uur tot 10:00 uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere tocht.

Tussenstand clubcompetitie per 30-04-2022

clubcompetitiebijgewerkt-1500x934 20160615094244445

Klik hier om de tussenstand van de clubcompetitie per 30-04-2022 te bekijken.

Verslag Kees van Dijk tochten 30-04-2022

Van Dick en Henk een leuk verslag over deze tochten mogen ontvangen, vriendelijk bedankt voor jullie bijdrage heren.

Kees van Dijk 2022

Verslag 140 km:

Na een hartelijk ontvangst en onder het genot van een lekker bakkie koffie bij Giant Store Kees van Dijk hebben we ons ingeschreven voor de 140 km tocht richting de Brabantse Wal onder leiding van Ruud Stolp. De inschrijvingen en de overtochten met de pont bij Hekelingen werden gesponsord door Kees van Dijk.

Na korte inleiding door Ruud vertrokken we om 9.00 uur met 19 man waaronder enkele nieuwe gezichten vol enthousiasme en met frisse moed richting Hekelingen. Nou fris was het wel het was maar 9 graden Celsius en bewolkt terwijl we de afgelopen weken verwend waren met prachtig voorjaarsweer.
Het ging in gestaag tempo door de Hoekse Waard richting Haringvliet brug hier enig oponthoud door lekke band om vervolgens aan één stuk door te rijden via Woensdrecht naar Hoogerheide. Na paar klimmetjes op de Brabantse Wal was het tijd voor koffie.

Lees meer...

Doe zaterdag 30 april 2022 ook mee met de Kees van Dijk tochten

Kees van Dijk

Vertrek   35 km en 60 km tussen 09:30 en 10:30 uur

Vertrek   80 km om 09:15 uur

Vertrek 140 km om 09:00 uur

Alle tochten vertrekken vanaf de winkel van Kees van Dijk - Theemsweg 1 te Spijkenisse

De tochten worden gesponsord door Kees van Dijk Tweewielers in Spijkenisse. Deelname is voor iedereen gratis. Wel dient men zich voorafgaande aan de tocht in te schijven aan de balie, dus wees op tijd aanwezig! Alle deelnemers worden verzocht ook na afloop van de tocht hun gezicht even in de winkel te laten zien.

Lees hier meer over deze mooie tochten

Verslag Omloop van Rotterdam 24-04-2022

Van Rens en Gerard een verslag mogen ontvangen, vriendelijk bedankt voor jullie bijdrage heren.

Omloop van Rotterdam 120km 24 04 2022

Verslag 120 km:

Zondag hebben we de Omloop Rotterdam gefietst, Michel had op de Cyql app de oproep gedaan om kwart voor negen te starten na inschrijving in het clubgebouw.
Hier hadden ongeveer tien personen zich op aangemeld, net voor vertrek kwam het verzoek om nog even te wachten omdat er twee mannen uit Middelburg graag met ons mee wilden fietsen en die zijn natuurlijk hier niet zo bekend.
Op weg naar de pont van Rozenburg wat met die mannen gekletst onderweg uitgelegd hoe alles uitgepijld was. Dit was door T.C. Zevenhuizen, Barrhopoort en onze TCVP onderling gedaan prima geregeld dus.

Lees meer...

Doe zondag 24 april ook mee met de Omloop van Rotterdam

12-04-2022

Zondag 24 april 2022 staat de Omloop van Rotterdam op het programma: 

08:00-09:00 uur: toertocht 120 km, uitgepijlde tocht georganiseerd door 3 verenigingen (TCVP met T.C. Zevenhuizen en T.C. Bahrropoort) en is vrij te starten, alleen of in kleinere groepjes. 

09:00 uur: pelotonstocht 80 km, riteigenaar Wil Bloemberg
 
09:30 uur: pelotonstocht 60 km, riteigenaar Han v.d. Burg

Deze tochten zijn ook bij de NTFU aangemeld, dit betekent dat ook niet leden mee mogen fietsen. Dus heb je een buurman, vriend(in) nodig hem/haar dan vooral uit om mee te gaan.

Voor leden is het gratis, niet leden betalen een kleine bijdrage.

Let op: je moet je voor deze tochten wel even inschrijven in de kantine aan de inschrijftafel.

Klik hier voor meer informatie over de Omloop van Rotterdam

 

Prgramma

Lid worden

Contact