Verslag Herman Braun tocht 110 km 24-08-2019

Uw redacteur is weer terug van vakantie en ik heb een leuk verslag en foto's van Dick Weda mogen ontvangen van de Herman Braun tocht 110km welke we graag met jullie willen delen. Vriendelijk bedankt Dick voor je bijdrage:

20190824 120716 HB tocht 110 

Herman Braun toertocht 110 km zaterdag 24 augustus 2019.

Het was ruim voor 9.00 uur al gezellig druk in de winkel van Herman Braun.
Blijft toch altijd leuk nieuwe fietsjes kijken of herinneringen ophalen.
Of het kwam door het team wat deze rit zou leiden of de vooruitzichten dat het deze dag prachtig weer zou worden, er was in ieder geval een goede opkomst (29 man en 2 vrouwen).

Even voor 9.00 uur werden instructies en startsein gegeven door Wilko voor een tocht naar partycentrum 't APPELTJE bij Bergen op Zoom. Ton was wegkapitein en hield zich zoals een oud politie agent betaamd strikt aan de fietsregels. Dreigde met zijn fietspomp als het fout dreigde te gaan maar hoefde deze gelukkig niet te gebruiken en wist de groep van 31 fietsers netjes in het gareel te houden, samen met Ad onze achter rijder die er voor zorgde dat iedereen netjes bij elkaar kon blijven.

Via Hekelingen ging het naar het pontje. Om chaos met betalen op de pont te voorkomen kwam Ton als goed wegkapitein met de oplossing; hij betaalde zowel de heen als terug reis.

Na de pont ging het door Hoekse Waard richting Haringvliet brug.
Vlak voor Dinteloord nog lekke band maar die was door goede samenwerking zo snel vervangen dat sommigen van ons niet eens door hadden waarvoor we gestopt waren.
Verder verliep heenreis voorspoedig, temperatuur was zeer aangenaam en de wind viel ook mee. Na Steenbergen weken we af van de bekende route en werd het een verrassende rit over polder wegen, door bossen en langs stuifduinen waardoor sommige dachten dat we bij de Drunense duinen zaten. Om vervolgens laatste stukje weer over bekende wegen richting 't Appeltje te rijden voor koffie met gebak.

Na deze aangename onderbreking gingen we eerst richting Wouw om daarna via een alternatieve route richting Kruisland , Blauwe Sluis, Steenbergen in Dinteloord te belanden om vervolgens over de bekende wegen naar Nieuw-Beijerland te fietsen richting pontje. Normaal is de pont een welkome onderbreking maar door de oplopende temperatuur die middag (29 gr.) die het de laatste kilometers voor sommigen toch al zwaar maakten was het op de pont met zijn stalen dek zeker niet aangenaam dus waren we blij dat we na de pont weer rijwind hadden. Na een tocht van 120 km zonder problemen hebben we uiteindelijk met een redelijk grote groep onze opwachting gemaakt bij Herman.

Al met al een zeer geslaagde maar vooral een gezellige rit.
Hiervoor wil ik Wilko, Ton en Ad bedanken.

Dick

 

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

 

Met vriendelijke groet, Michel

 

Prgramma

Lid worden

Contact