Zaterdag 24 maart 2018

Vandaag staan de volgende clubritten op het programma:

 

 

Rondje Rotterdam 70 km

Vertrek om 10:30 uur vanaf het clubgebouw.
Riteigenaar: Govert Matser

 

Vliegveld Seppe 105km

Afbeeldingsresultaat voor basiliek oudenboschWij vertrekken we om 10.15 uur vanaf het clubgebouw naar het Brabandse land, van oudsher de Seppetocht genoemd.

Via de pont van Hekelingen - Nieuw Beijerland rijden we door de Hoeksche Waard naar de Haringvlietbrug en de volkeraksluizen. Vervolgens gaat de rit via fort de Hel, Helwijk, Oude molen en kreek. Na het viaduct over de A17 gaat het richting Standdaarbuiten. rechts van ons zien we Oudenbos liggen met de basiliek van de  Heilige Agatha en barbara. Via Kruisstraat rijden we richting bosbad Hoeven. Daarna slaan we linksaf, bij de rotonde rechtsaf, voor de A58 ook rechtsaf vervolgens komen we bji onze pauze in De Cockpit.

 

Na de pauze zijn er qua richting twee ogelijkheden. maar welke richting wij kiezen blijft nog een verrassing. wat afstand betreft maakt het echter niet veel uit. We rijden in ieder geval weer terug naar Spijkenisse via de Haringvlietbrug en de Hoeksch Waard. Al met al een fantastishe route met een mooie afstand, die je niet mag missen.

 

Riteigenaar: Maarten van der Sluis

 

Molentocht door Krimpener- en Alblasserwaard 120 km

vandaag vertrekken we om 10:00 uur voor de 1e clubrit. De B-groep gaat richting de Krimpenerwaard en de Albasserwaard. En we komen echt een paar molens tegen. We vertrekken om 10:00 uur van het clubhuis richting Barendrecht en de Brienenoordbrug. Daar kunnen we elkaar even testen op deze flinke "col". Na het passeren van de Algrabrug gaan we de naar Krimpen aan den IJssel genoemde "waard" in. Via het fietspand langs de Loet fietsen we richting de Vlist waar we de koffiepauze (thee mag natuurlijk ook) gebruiken in het gelijknamige cafe. De eerste molen, de Bachtenaar hebben we dan gepasseerd. Na de pauze gaan we richting Schoonhoven, waar we na het passeren van de "Veerpoort" met de pont overvaren naar de Alblasserwaard. Denk even aan het pontgeld. Via de dijk langs de Lek en langs nog weer een aantal molens gaan we richting Alblasserwaard. Daar gaan we de brug over de Noord over en via Heerjansdam, langs de Oude Maas en Rhoon weer terug naar Spijkenisse, waar de teller dan tegen de 120 kilometer zal weergeven. Nu maar hopen op droog weer.
Riteigenaar: Pieter van Raalte
2017-03-25 MolentochtBenieuwd naar de route in het groot? Klik dan hier >>>

 

Prgramma

Lid worden

Contact