Zondag 22 september 2019

 

Clubritten naar:

Zeedijken tocht 165 km
Schouwen-Duiveland tocht 130 km
Willemstad 75 km

 

Zeedijken tocht165km

Vertrek om 09:00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.
Zeedijken; Hoe zijn die eigenlijk ontstaan:
De oudst bekende dijk in Nederland stamt uit 2000 jaar terug en ligt bij het Friese dorp Peins. De dijken van toen waren gemaakt van graszoden. De boeren legde deze dijken aan om de landbouwgrond bestaande uit zeeklei te beschermen tegen het overstromen.
De dijken zijn door overstromingen als maar hoger geworden. In 1940 dacht men dat ze klaar waren met dijken van 4.30 meter boven Nieuw Amsterdams Peil (NAP) maar in 1953 braken deze dijken toch door met als gevolg de watersnood-ramp waarbij vele mensen bij om het leven kwamen. Vooral Zeeland werd getrof-fen maar ook het Waddengebied. Hieruit is toen het Deltaplan ontstaan. Nu is dit plan klaar en zijn de dijken tot wel 12 meter boven NAP hoog.
En dan nu de route:
De route is om-en-nabij de 160km, via het pontje Hekelingen gaan we naar Goe-ree-Overflakkee waar we aan de Zuidoostzijde de eerste dijken pakken tot we bij de Philipsdam komen. Hier gaan we naar Schouwen-Duiveland waar we ook weer aan de Zuidoostzijde van het eiland rijden.
Even voorbij Serooskerke ligt het verste punt en gaan we via de Brouwersdam richting Ouddorp.
Bij Stellendam gaan we het Haringvliet over om door Hellevoetsluis langs het Spui weer terug naar Spijkenisse te fietsen.

Riteigenaar: Peter Snijder

 

Schouwen-Duiveland tocht 130 km

Voorne-Putten------Hoeksewaard----Flakkee----Schouwen Duiveland----Goeree------Voorne-Putten
Vertrek om 09:00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.
Onder Spijkernisserbrug door en over De Kraanvogel langs de Oude Maas rich-ting het Spui naar pontje Hekelingen, overvaren naar Nieuw-Beijerland.
Dan via Zwart Sluisje naar Zuid-Beijerland over Haringvlietbrug en via Hellegats-plein naar Oude Tonge.
Over de Grevelingendam naar Bruinisse, langs de Mossel door Bruinisse via Zijpe gedeeltelijk buitendijks, langs het Watersnood Museum naar Zierikzee.
Door 2 poorten Zierikzee weer uit via de fietsroute Schouwsedijk naar Brou-wershaven.
Dan via Den Osse en Scharendijke over de Brouwersdam naar Ouddorp via de dijk naar Stellendam.
Haringvlietsluizen over naar Hellevoetsluis en via Abbenbroek/Heenvliet naar Spijkenisse.
Pauze 1 of 2 maal, afhankelijk van het weer.

Riteigenaar: Leo van der Sluis

Wegkapitein: Aad van der Linden

 

Willemstad 75 km

Vertrek om 09:00 uur vanaf het parkeerterrein bij het clubgebouw.

De mooiste toertocht voor de C-groep wordt vandaag verreden en wel naar Ruigenhil. Deze stad heet tegenwoordig Willemstad en ligt niet in de Cariben maar aan het Haringvliet.
En of het nog niet genoeg is, staat deze tocht onder leiding van de aardigste riteigenaar die we in de vereniging hebben. Het Grand D├ępart is deze keer getrokken bij het clubhuis waar we om 09.00 uur vertrekken. We gaan eerst door het Noorderbos van Spijkenisse, waarna we bij de grote M de oversteek wagen over de Groene Kruisweg. We rijden dan westelijk langs onze stad en zullen daarna bij Hekelingen de ferry nemen naar Nieuw-Beijerland. We doorkruisen de Hoeksche Waard en rijden door "Le Bois du Zuid-Beijerland". Voor de bolletjestrui zullen vandaag de Haringvlietbrug 2 maal moeten nemen. We slingeren door West-Brabant en via Helwijk bereiken we de koffiestop in Willemstad.
Op de terugtocht nemen we eerst de Volkeraksluizen en de brug weer, waarna we langs het Haringvliet, met zicht op Tiengemeten, over een oud dijkje Nieuw-Beijerland weer bereiken. Hier pakken we de cruiseboot naar Hekelingen, waarna we elkaar bedanken, gedag zeggen en we natuurlijk nog nagenieten van deze mooie tocht.

Riteigenaar: Toon de Wolf Gerard van der Vlies

Wegkapitein: Michel Dalmeijer

 

Prgramma

Lid worden

Contact