Reisverhalen

Op deze pagina doen leden van TCVP en deelnemers aan een door TCVP georganiseerde rit verslag van een evenement, waaraan men heeft deelgenomen. Dit kan een (meerdaagse) rit bij Toerclub Voorne-Putten zijn, maar ook een (eigen) rit of een georganiseerde toertocht elders in binnen- en buitenland.

Alle leden worden van harte uitgenodigd hun belevenissen van een door hem/haar gereden fietstocht op deze pagina te laten vermelden.

Zwijndrecht-Zwijndrecht 2022

Zwijndrecht 2022

Op 28-05-2022 heb ik samen met TCVP-clubgenoten Jaap, Sjaak, John en Rick meegedaan aan Zwijndrecht-Zwijndrecht 2022. Deze pelotonstocht van 220 km wordt al sinds 1978 jaarlijks door DTC de Mol georganiseerd. Zie voor meer info over deze bijzondere pelotonstocht: https://www.dtcdemol.nl/zwijndrecht-zwijndrecht-informatie

Voor mij was het de eerste keer dat ik aan deze tocht heb meegedaan en ik vond het een geweldige belevenis om onder begeleiding van zoveel motards en politie te mogen fietsen waarbij alle kruisingen en rotondes voor ons peloton werden vrijgehouden. Voor Jaap was het al de 24e keer dat hij heeft meegedaan!

Er zijn die dag heel veel foto's gemaakt welke allemaal terug te vinden zijn op de website van DTC de Mol en zelf heb ik daar van onze TCVP-groep een selectie van gemaakt en in een fotoalbum geplaatst. Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Michel

Reisverslag Frankrijk 2019

TON PAANS FIETSTE HIER!! (Een reisverslag van de eerste 4 etappes van de grote Alpenronde van Ton Paans en anderen, door Henk Boer)

In de nacht na de 2e etappe, toen ik een keer wakker werd, had ik pijn in mijn borst, en schrok daar behoorlijk van. Want bij de halfjaarlijkse controlebeurten bij de huisarts, vroeg zij standaard altijd of ik weleens pijn in mijn borst had. Dus er zat een negatieve klank aan die pijn. Een paar uur later in die nacht had ik nog steeds dezelfde pijn, dus ik maakte me behoorlijke zorgen. En ik was al bang dat ik deze Alpenronde nu al af zou moeten breken en met enige spoed terug naar huis zou moeten gaan. Want ik had er helemaal geen zin in om naar een Frans ziekenhuis te gaan. Gelukkig zouden we ons huis in 1 dag wel kunnen halen, want we stonden op dezelfde hoogte als Clermont-Ferrand.

Lees meer...

Urban mtb-tocht rondom Spijkenisse

 

foto verzamelenZaterdag 3 november j.l. maakten een goede 20 mannen en vrouwen hun opwachting voor een   mtb-rit rondom Spijkenisse. De opkomst was zo groot omdat het weer perfect was en door de droogte van de afgelopen tijd lag het parcours er ook prima bij. Bijna geen plassen of modder, dus het materiaal bleef aardig schoon als ook de rijders.

De groep werd opgedeeld in een wat snellere/ervarener groepje o.l.v. Koos en de wat langzamere mensen o.l.v. Arie.

Onderweg waren er weer genoeg uitdagingen om aan te gaan en was het soms wat te uitdagend, zoals een trap of te een steil talud, naar boven of naar beneden, dan was er altijd wel een alternatieve route.

Na het eerste uur was er een rustmomentje in de restauratie van M-point in Hekelingen en kon even gezellig nagepraat worden over het eerste deel van de tocht.                                                                 Daar haakten ook de eerste twee al af wegens andere verplichtingen en gaandeweg het parcours nog enkelen van de langzamere groep. Ja, zo makkelijk als het lijkt, ritje rondom Spijkenisse en wat ervan te verwachten, blijkt het toch niet te zijn. Uitdagingen genoeg.

Uiteindelijk, na zo’n 40 km, finishten er 14 man onderaan de Spijkenissebrug. Moe maar voldaan.dijk hekelingen

 

Zie bijgaand enkele sfeerfoto’s en Pascal heeft nog wat foto’s en een filmpje op de volgende link gezet: Film Urban-MTB Spijkenisse

 

N.B. zie het winterprogramma voor de rest van de mtb-tochten.

 
 
 Eerstvolgende gaat naar Vlaardingen. Niet alleen het parcours aldaar is uitdagend, maar

ook de route er naartoe.

We hopen op minimaal hetzelfde aantal deelnemers.

Arie & Koos

 

Zuiderzee Klassieker 2018

door Gerard van der Vlies en Michel Dalmeijer  

29-09-2018 steven rooksEen mooie toertocht maken en tegelijkertijd d.m.v. sponsoring zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel de Maag Lever Darm Stichting om meer onderzoek naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten, zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en coeliakie mogelijk te maken. Zaterdag 29 september gingen we om half 5 op: wassen, ontbijten en aankleden, de fiets achter opgeladen en op naar Hoogvliet om Michel op te halen. We hadden om 7.00 uur afgesproken om van uit Hoogvliet naar Amersfoort te rijden. Even voor achten reden we de parkeergarage in die we van te voren hadden besproken, dat was wel zo gemakkelijk. Daarna gingen we ons startnummer ophalen en wachten tot we mochten starten. Toen we van start gingen was het maar 3 graden boven nul. We hadden ons ingeschreven voor de 120 km. Bij deze tocht was Steven Rooks de voorrijder.

 

Lees meer...

Tour for Life 2017

door Peter Ophorst

2017-08-31 TfL Peter Ophorst onderwegBegin 2017 heb ik besloten om dit jaar mee te doen met de Tour for Life. Tijdens deze Tour fiets je 1400 km met daarin 16000 hoogtemeters. In acht dagen van Bardonecchia (Italië) naar Rotterdam. Wereldberoemde Franse cols met adembenemende stijgingspercentages en prachtige vergezichten worden beklommen. Je rijdt door glooiende landschappen, passeert idyllische Franse dorpjes en trotseert de venijnige kuitenbijters in de Belgische Ardennen. Dit jaar is de tocht gereden van 27 augustus tot en met 3 september.

Lees meer...

Een ochtendje fietsen met Toon

door Wim Arends

2017-09-24 Willemstad klHet was een drukte van jewelste bij de ingang van het clubgebouw op zondag 24 september om 09:00 uur.
Daar stonden de liefhebbers voor de clubrit over 160 km, 135 km en de 75 km van respectievelijk Ruud Stolp, Ron Robesin en Toon de Wolf, gereed voor vertrek.

Lees meer...

Clubrit vanuit Haarzuilens op zondag 6 augustus 2017

door Henk Boer

JELLE'S TOCHT NAAR HAARZUILENS IS EINDELIJK DOORGEGAAN!

2017-08-06 Haarzuilens 2De voorgeschiedenis.
Ik ben ca. 8 à 9 jaar lid van TCVP en weet niet beter dan, dat Jelle al jarenlang de tocht naar Haarzuilens organiseert, maar dat deze door slecht weer en ook privé-besognes, o.a. een doopfeest, nog nooit doorgegaan is. De laatste 3 jaar wordt het met hulp van een auto geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat.

Lees meer...

Middeleeuwse dijken 16 juli 2017

door Wim Arends

2017-07-16 Middeleeuwse dijken klein

Onder de bezielende leiding van Jan Kikkert gingen 23 leden en niet-leden van de club van start voor de middeleeuwse dijken tocht.
Ik had de tocht voorgereden met Jan, dus kwam ik er al snel achter, dat hij de tocht tegengesteld reed. Goed begrijpelijk, want dat was door de geringe tegenwind wat makkelijker.

Lees meer...

Pink Ribbon toertochten op 24 juni 2017

door Ton Hamoen

2017-06-24 pink ribbonOp zaterdag 24 juni verzamelden zich ongeveer 40 tcvp-leden bij het clubgebouw aan het Wielrenpad voor het vertrek richting het stadskantoor in Rozenburg voor het rijden van de 60 of 100 km toertocht. Deze ritten stonden in het licht van Pink Ribbon.

Lees meer...

Tweedaagse jubileumrit naar Soest op 10 en 11 juni 2017

door Dennis Klein

2017-06-10 Jubileumrit 1Na koffie met gebak op de openingstocht en de uitreiking van jubileumbidons stond in het weekend van 10 en 11 juni een tweedaagse toertocht naar Soest op het programma. Op zaterdagmorgen om 10.00 uur meldden 29 fietsers en 3 man in een begeleidersauto zich voor de start van de tweedaagse.

Lees meer...

Kees van Dijktocht zaterdag 6 mei 2017

door Wim Arends

2017.05.06 keesvandijk 2Afgelopen zaterdag, 6 mei, is de 80 kilometer van de "KEES VAN DIJKTOCHT" verreden. Het weer was prachtig, alleen een stevige wind, die voor de 80 km-rijders, in eerste instantie op de kop zat.
Volgens nadere informatie

Lees meer...

Omloop van Rotterdam 22 april 2017

door Wim Arends

Zondag, 22 april 2017.
2017-04-22 OR 80kmHet was redelijk weer bij het vertrek van de omloop voor de 80 km. Wel was het fris en het was maar goed dat de lange broek aan was gegaan, want zonder was het echt koud geweest. Om 9 uur gingen we onder leiding van Jaap Westhoeve op weg richting Benelux tunnel.

Lees meer...

Fietsreis door Spanje maart 2017; laatste dagen

door: Henk Boer

Vanaf 15 maart 2017 maakten Henk Boer en Gerrit van Bodegom een fietsreis van 3½ week in Spanje. Zij zijn op 15 maart uit Malaga vertrokken met Barcelona als eindbestemming. In dit verhaal doet Henk verslag van de laatste fietsdagen.

Dinsdag 11 april. We zijn weer thuis in Spijkenisse, maar hoe zijn die laatste dagen in Spanje gegaan?

Spanje2017 alles 458 klNa een nostalgische dag van Henk waren we dinsdag 4 april in een hut op de camping van het dorp Vilanova de Prades terechtgekomen. Een klein bergdorpje op ca. 1000 m hoogte. En het comfort van een hutje viel Gerrit wat tegen:

Lees meer...

Fietsreis door Spanje maart 2017; week 3

door: Henk Boer


Vanaf 15 maart 2017 maakten Henk Boer en Gerrit van Bodegom een fietsreis van 3½ week in Spanje. Zij zijn op 15 maart uit Malaga vertrokken met Barcelona als eindbestemming. In dit verhaal doet Henk verslag van hun derde fietsweek.

 

2017.3.15 Spanje reis 7 klWe zijn al 20 dagen aan het fietsen en het begint me zo langzamerhand te duizelen wat we allemaal meegemaakt en gezien hebben in de afgelopen weken. Ik heb voor de aardigheid mijn foto's vanaf het begin eens bekeken

Lees meer...

Fietsreis door Spanje maart 2017; week 2

door: Henk Boer

Vanaf 15 maart 2017 maakten Henk Boer en Gerrit van Bodegom een fietsreis van 3½ week in Spanje. Zij zijn op 15 maart uit Malaga vertrokken met Barcelona als eindbestemming. In dit verhaal doet Henk verslag van hun tweede fietsweek.

2017.3.15 Spanje reis 5 klWerd ons fietsleven in de 1e week sterk beïnvloed door angst en twijfel over de grote te nemen hindernis, de sneeuwberg de Sierra Nevada via de pas La Ragua op 2000 m, in de 2e week was het weer de sneeuw die ons leven bepaalde en dat gewoon op 1000 m hoogte.

Lees meer...

Fietsreis door Spanje maart 2017; week 1

door Henk Boer

Vanaf 15 maart 2017 maakten Henk Boer en Gerrit van Bodegom een fietsreis van 3½ week in Spanje. Zij zijn op 15 maart uit Malaga vertrokken met Barcelona als eindbestemming. In dit verhaal doet Henk verslag van hun eerste fietsweek.

Spanje 2 klklOntroerend is altijd het medeleven van clubleden, vrienden en familie, als je een grote reis gaat maken. We gaan dit keer naar Spanje. Een behoorlijk ontwikkeld Euroland, maar toch krijgen we al wekenlang adviezen over fietsonderdelen, elektronische navigatie etc.

Lees meer...

Rondom het Volkerak 30 juli 2016

door Wim Arends

Om 08.30 uur werd er voor de Volkeraktocht gestart. Het weer leek in eerste instantie aardig mee te vallen. LEEK !!!
2016-07-30 VolkerakIkzelf ben opgestapt bij de pont van Hekelingen, waar Ton van Pelt al stond te wachten en waar de groep van 27 man en 1 vrouw ongeveer 10 minuten na vertrek aankwam.

Lees meer...

Katwijk "Here the TCVP cyclists come" 17 juli 2016

door Wim Arends

2016-07-17 Katwijk 2Zondag, 17 juli 2016. Een invasie van 31 TCVP'ers, dat hadden ze in dat "rustige vissersplaatsje" niet verwacht. Vissersplaatsje?

Lees meer...

Hooibergtocht 80 km 3 juli 2016

door Ton Hamoen


2016.07.03 Hooibergtocht klNadat ik rond 08.30 uur de buienradar had bekeken en zag dat alle buien Spijkenisse waren gepasseerd, stapte ik met een schone fiets en met een goed gevoel naar ons verzamelpunt aan de Plaatweg.

Lees meer...

Clubtocht naar Seppe op zondag 24 april 2016

door Ron Robesin

2016-04-24 Seppe 3Bij de club aangekomen stonden daar al enkele leden te wachten om de clubrit naar Seppe te fietsen. Verder stonden er nog twee leden, die graag de tocht naar Breda hadden willen fietsen. Vanwege de slechte weersomstandigheden van dat moment en de slechte weersverwachtingen voor de rest van de dag, had de riteigenaar van deze tocht zich afgemeld.

Lees meer...

 

Prgramma

Lid worden

Contact