Vossenjacht januari 2010

door Sjaak Roelse

Na diverse keren vanwege de barre weersomstandigheden - wie heeft daar deze winter geen last van - te zijn afgelast kan op zondag 7 februari een vossenjacht worden gehouden.

Op deze zondag 7 februari zijn de weergoden ons dan toch eindelijk deze winter eens zo goedgezind, dat een 16-tal leden hier gretig gebruik van maakt en deelneemt aan de geplande vossenjacht. Om 10:00 uur is het vertrek bij het clubgebouw. Nadat men de benodigde ringen heeft gepakt, gaan de deelnemers op weg om de VOS te zoeken.
vossenjacht-2010-01
Bij het vertrekpunt staat aangegeven welke pijl men vandaag dient te volgen om tot een goed eindresultaat te komen. De route - uitgezet door Leo van der Sluis - gaat eerst naar het landelijke Geervliet. Leo heeft hier de mooiste plekjes weten te vinden. Ook leuk om daar zo maar eens doorheen te fietsen. Na een stukje door de Bernisse gaan we verder richting Heenvliet. Op deze zondagmorgen heel rustig, maar met de pinksterdagen is dit wel anders, want dan wordt hier de paardenmarkt gehouden met allerlei festiviteiten. Heel even overwegen we om bij Danny Croese te stoppen - de route gaat tenslotte bij hem langs de deur - om daar een bakkie te doen, maar dit willen wij Linda niet aandoen.
Na het verlaten van Heenvliet komen de deelnemers bij de eerste controle. Het is leuk om vanaf een afstandje het geheel te volgen als men op zoek is naar de daar verstopte controle. Als eenmaal iemand de koker heeft gevonden dan wil iedereen zo gauw mogelijk zijn ring erin stoppen; dit om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Nadat de eerste controle is gevonden, gaat het via de bekende put van Heenvliet over een nieuw fietspad richting Zwartewaal. Ook hier weer andere wegen dan we gewend zijn van onze andere tochten. Goed opletten vooral, want als je een pijl mist dan kan je aardig van de route afwijken en dat kan je punten kosten.

We vervolgen ondertussen de route volgens de aangegeven pijlen en komen langs de Brielse Maas, waar we een stukje route oppikken van de Oudejaarstocht van Gerrit.
vossenjacht-2010-02

Vervolgens komen we aan in de plaats van Alva, bekend van 1 april Brielle, met zijn vesting en kanonnen. Hier gaat de route gedeeltelijk buitenom langs de vesting, over rustige wegen met veel natuurschoon. Maar om de volgende controle te vinden dient men toch eerst een stuk door de oude vestingstad te fietsen. De tweede controle is buiten de vesting verstopt en de meeste deelnemers moeten moeite doen om hem te vinden.

vossenjacht-2010-03
Maar hier ook weer goed opletten, op de weg staat duidelijk aangegeven CONTROLE. Dit maakt het juist zo leuk, het gaat hier niet alleen om het snelle rijden maar ook om goed te kijken wat er eventueel op weg geschreven staat. Ook de tweede controle is door alle deelnemers gevonden. Na het verlaten van Brielle wordt de route vervolgd richting Oostvoorne, om daar via de Boulevard, de Strandweg en de Duinweg het mooie natuurgebied in te gaan. We volgen de pijlen richting Tinte om via de Peltsersdijk aan te komen bij het fort, waar de derde controle is verstopt. Maar ook hier levert het vinden van deze controle voor de deelnemers geen probleem op. Na 38 kilometer komen we bij het eindpunt “De Vuijle Vaetdoek”, waar tevens de VOS gezocht dient te worden voor de extra punten, die iedereen scoorde. Na afloop is het nog even gezellig bijkletsen onder het genot een kopje koffie of thee en met de zelf gemaakte appeltaart, die gretig aftrek vindt. Al met al is dit weer een geslaagde vossenjacht, die gewonnen is door een nieuw lid en wel door Marcel Middelburg. Marcel gefeliciteerd: je hebt Han Mellaard, kampioen vossenjachten, verslagen.

vossenjacht-2010-04   vossenjacht-2010-05
 Marcel, de winnaar van de vossenjacht Sjaak, die niet meefietst maar toch aan de pannenkoek??!! 

 

Sjaak Roelse

 

 

Prgramma

Lid worden

Contact