Fiets 2daagse 23 en 24 mei 2009

door Atie

Zaterdagmorgen 23 mei was het om 07.30 uur verzamelen bij het clubgebouw van toerclub Voorne-Putten om vandaar uit om 08.00 uur te vertrekken naar Elst.

fiets2daagse1

fiets2daagse2Eerst werd de bagage in de bus van de Firma Leensvaart geladen, deze werd bestuurd door twee lieve dames. Met prachtig weer en met 51 personen werden we uitgezwaaid. Het was een heel peloton en het is weer even wennen om daarin te fietsen. Het tempo was van dien aard dat er heel wat gekletst werd, zodat je ook nog van de omgeving kon genieten. Mijn petje af voor de voorrijders want die hebben toch die twee dagen al het kopwerk verricht. Ben blij dat mijn beurt voorbij ging; het bevalt mij wel goed om half in het peloton te zitten. Ik kan niet anders zeggen dat het een prachtige tocht was door een mooi stukje Nederland en waar ik van genoten heb en ik denk dat vele anderen dat ook gedaan hebben.

fiets2daagse3De eerste koffiestop was in het prachtige vestingstadje Nieuwpoort waar we heerlijk in het zonnetje ons bakje nuttigden. De eerste 60 km zaten in de benen, maar we moesten er nog een paar. Via de rivier de Lek op naar de volgende stop, die in Mourik was. Daar hebben we een heerlijke pannenkoek gegeten. Hier werd de groep gesplitst voor mensen die een kortere route wilden maken en de kilometervreters. Die laatsten gingen nog een paar extra km wegtrappen, om uiteindelijk ook bij het Stay Okay hotel in Elst aan te komen. Ik had die dag zo'n goeie 170 km weggetrapt. Snel de fiets binnen gezet en een bedje zoeken. Wij, drie dames, verkeerden in de luxe positie om met z'n drieën een kamer te delen, zodat we een zee aan ruimte hadden. Helaas moesten we wel geduld hebben voor we konden douchen, want de heren namen alle douches in beslag.Maar gelukkig was er nog genoeg warm water voor ons over. Daarna op naar het terras om daar het wel verdiende BIERTJE te nuttigen en ik kan je wel vertellen, die smaakte heerlijk. Er was een kleine communicatie storing: het Stay Okay hotel had niet met eten op ons gerekend. Maar de organiserende heren van Voorne-Putten hadden al snel een oplossing gevonden en rap de plaatselijke chinees gebeld en een heerlijk maaltijd besteld. En volgens mij heeft iedereen er heerlijk van zitten smullen. Na nog wat na kletsen onder het genot van een bakje heeft iedereen z'n mandje vroeg opgezocht. En zo was de eerste dag zonder ongelukken, pech of lekke band goed verlopen.

De volgende dag was het vroeg uit de veren. Na wat aarzelen heb ik toch besloten om mee te gaan met de groep die de lange afstand ging rijden. De andere dames van Waterstad sloten daar ook bij aan, zodat we met drie dames voor de 180 km gingen. Twee dames van Waterstad moesten er nog 16 bij doen om thuis te komen.

fiets2daagse4Alweer was het prachtig weer en om 8 uur zijn we weer van start gegaan, na eerst een heerlijk ontbijtje te hebben verorberd. (heb gehoord dat er mensen waren die twee keer aan het ontbijt gingen) Op naar Voorthuizen waar een groep fietsers van toerclub "De Veluwe Rijders" ons op stond te wachten om ons verder te begeleiden. Via de Amerongse berg zijn we naar Leersum gegaan, waar de koffiestop was. De anderen zaten al lekker aan hun bakkie. Die anderen hebben de 140 km gedaan. Ook wij hebben ons te goed gedaan met een bakkie en sommigen zelfs met een appeltaartje. Eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt om daarna de tocht weer te aanvaarden. Alweer was het een feest om daar te fietsen; wat een mooie omgeving rond om de Vlist. We hebben daarna nog een stop gehad en zijn via Rotterdam, Barendrecht en nog diverse plaatsen gefietst om in Spijkenisse te eindigen bij het clubgebouw.

Waar ik ongeveer 180 km op m'n tellertje zag staan. En dat is een heus persoonlijk record voor me. Volgens mij is er maar één lekke band geweest deze twee dagen en alles is bijzonder goed verlopen zonder nare dingen.

Hier rest mij nogmaals om de organisatie te BEDANKEN voor ALLES, want het was GEWELDIG. En ik schrijf namens de hele groep gastrijders van WTAC Waterstad.

Atie


Atie,
Bedankt voor het sfeervolle verhaal.

 

 

 

Prgramma

Lid worden

Contact