Gespot op de flanken van de Mont Ventoux in 2008

door Koos Seesing

Nog een TCVP'er op de Mont Ventoux. Opvallend en zeer gewaardeerd dat hij in TCVP-outfit rijdt en onze naam ook in het buitenland uitdraagt. Maar wie is hij? We zouden het leuk vinden als deze grote onbekende zich aan ons voorstelt. Liefst met zijn ervaringen van deze klim.

montventoux-arievanpelt montventouz-jackenjan
Dat oogt nog aardig fris Arie Kom op Jack, praat deze jongeman (Jan) eens wat moed in

montventoux-koos

Foto's: Jack en Wil van Dijk

 

Die onbekende in TCVP-outfit, dat was ik. Koos Seesing, 56 jaar en sinds twee jaar lid van de club. Dat ik een onbekende ben bij de club is zeker het geval. In die twee jaren heb ik pas 3 keer mee gefietst in clubverband: n.l. bij de openingsrit van 2007, de Tour de Rijke 2007 en de openingsrit 2008.
Op zondag 29 juni ben ik de Mont Ventoux op gefietst. Dit was op de terugweg van mijn vakantie aan de Côte d’Azur, waar ik ook wat ritjes heb gemaakt in het gebied van Le Lanvandou, St Tropez, Collobieres, Grimaud. Het Massief Des Maures biedt hier prachtige weggetjes door dit gebergte met leuke klimmetjes tot rond de 600 meter. Toerend door deze omgeving kwam ik op het idee om zoals gezegd op de terugweg naar huis de Mont Ventoux te beklimmen.
In 2006 ben ik voor de eerste keer naar de top gefietst van de Ventoux. Toen ik in 2006 na mijn klim vanuit Bedoin, de steilste kant van de berg, de top had bereikt, was ik van plan om de tijd te nemen om van het uitzicht te genieten. Maar helaas, het was gaan regenen en de temperatuur was gedaald tot 11 graden Celsius. Tijdens de afdaling aan de noordkant, ben ik twee keer gestopt omdat mijn fiets zo trilde. Ik kon geen defect aan mijn fiets ontdekken. Het was ikzelf die trillend van de kou mijn fiets deed schudden!

Maar nu weer terug naar 29 juni 2008. Om 08:45 vertrokken vanaf de camping en door het dorpje Bedoin naar de voet van de Ventoux gefietst. Na circa 10 minuten na mij vertrek van de camping, ergens tussen Bedoin en de voet van de Ventoux heb ik mijn computer gestart. Vanaf dit punt was het 19,1 km naar de top, welke ik heb afgelegd in 1:51 uur. Vanaf de top via de noordkant van de berg afgedaald naar Madeleine en daarvandaan weer naar de camping. Hier heb ik precies een uur over gedaan. Totale afstand van mijn rit was 57,1 km.
Tijdens de klim bleef er een auto naast mij rijden. Het raampje ging open het ik werd aangemoedigd met ongeveer de woorden: “Hallo! Dat is toevallig. Houd de club hoog!”. Ook ging ik op de foto. Aanvankelijk wist ik niet waar het over ging maar toen werd het me duidelijk dat het iets met m’n outfit te maken had. De meeste ritten tijdens deze vakantie heb ik in club outfit gereden. Het was me namelijk opgevallen dat meerdere fietsers dit doen in de omgeving waar ik heb gefietst. Het blijkt dat clubkleding altijd wel een aanleiding is om een praatje aan te knopen met een bijvoorbeeld Noor of een Vlaming die toevallig ook in zijn clubkleding aan het fietsen is.
Toen ook maar net op de top van de Ventoux was gearriveerd, zag ik dat er twee mensen in TCVP kleding vanaf de noordkant op de top waren aangekomen. Bij het aan elkaar voorstellen bleken dit de heren Arie en Jack te zijn. Ik was natuurlijk best verbaasd dat ik heel toevallig op de top van de Ventoux deze heren ontmoette. Ook de leeftijd van de heren, riep bij mij bewondering op. De Ventoux is toch een heel behoorlijke klim! Nadat we wat ervaringen over onze ritten hadden uitgewisseld hebben we elkaar nog een veilige afdaling toegewenst, waarna ik aan mijn afdaling aan de noordkant van de berg ben begonnen. Al met al was het een leuke fietservaring.

montventoux-koosseesing
Koos tijdens de beklimming van de Alpe d’Huez 2007

Hier nog wat info over de Mont Vetoux:
De Mont Ventoux ligt in Provence Vaucluse. Vanaf Bédoin, is de Mont Ventoux 22,7 km lang.
Over deze afstand overbrug je 1622 hoogtemeters.
Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 7.1 %.

Met vriendelijke groet,
Koos Seesing

 

 

 

Prgramma

Lid worden

Contact