De "Hooiberg"tocht

door Wim Arends

Het zat even niet mee, maar tegen; moest eerst nog even wat wisselen en kwam zodoende

P8160649 kleinpas om 09.01 uur aan bij de club. Daar stonden inmiddels 14 man ongeduldig te trappelen. Maar zoals Govert ze verteld had, als Wim wegkapitein is dan komt ie en is ie te laat dan is er wat loos. Voor de start had ik me dus al uit de naad gefietst om op tijd bij de club te zijn. Na een korte inleiding, zoals een wegkapitein betaamd, onbekende gezichten even gevraagd wie ze waren en gezegd wie wij waren, zijn we op pad gegaan.
Het was droog en de weersvooruitzichten waren goed. Via Hoogvliet en de Beneluxtunnel, naar Schiedam en Windas gereden. Bij Windas worden de fietspaden vernieuwd, dus moesten we een ommetje maken. Langs de RK-kerk richting de Kandelaar. Tegenwoordig kun je daar van de smalle weg af links een fietspad op. Dat rijdt wel zo rustig. In het Delftse land begon het te regenen. Voor ons reed een ploegje mannen over de kruising. We waren te ver weg om te zien wie dat waren, maar bij een viaduct bleek het de "watjesploeg" van TCVP te zijn. Die stonden daar te schuilen en lieten ons bijna niet door. Wij de "die-hards" van de C-ploeg, gingen gewoon door. 
Via Den Hoorn naar 't Woud waar we koffie hebben gedronken. De zon begon zowaar weer te schijnen en na het vertrek werden we snel droog. In overleg met de overige mannen hebben we de route enigszins aangepast om zo de wegopbrekingen langs de A20 te mijden. Via Schipluiden en Maasland, naar Maassluis waar we net op tijd de pont konden nemen. Voor het eerst, althans voor mij, stonden we voor een open Hartelbrug, want daar ging een zeeschip voorbij. Op de dijk bij de club hebben we afscheid genomen en ging ieder zijns weegs.
Bij navraag, ondanks de nattigheid toch een fijne rit.

P8160647 klein P8160648 klein P8160646 klein

(Foto's: Maarten van der Sluis. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.)

Groetjes van Wim

17 augustus 2014

 

Prgramma

Lid worden

Contact