Voorne-Putten classic 50 km

door Wim Arends

Op deze regenachtige dinsdagochtend had ik me voorgenomen niet te gaan fietsen. Het was vorige week al raak geweest op een middag, dat ik kletsnat thuiskwam. Zodoende dacht ik er aan om een stukje te schrijven voor onze website en de Stuurpen.

2014.10.05 Voorne-Putten classic 50 km klZondagmorgen, kwart voor achten, mooi weer, frisjes met een temperatuur van 10 °C., besloot ik maar de dunne lange broek aan te trekken. Daarvan heb ik geen spijt gehad. De A/B combinatie zou om 09.00 uur vertrekken. Mij was gevraagd om de C-groep te begeleiden, als wegkapitein; wij vertrokken een kwartier later.
In eerste instantie dacht ik, dat ik de rit alleen moest rijden, maarrrrr gelukkig kwamen er nog enkele leden, waarbij Cindy en Jeannette Matser. Maar ook Jan van der Voort en Piet Lodder waren van de partij. Govert reed mee op de voorste rij.
Ook was er een nieuw gezicht aanwezig. Andre van Dijk is zijn naam en hij vertelde dat hij als een van de eerste lid was van TCVP, toen de club werd opgericht. Jaren was hij geen lid, maar wellicht zou hij weer lid worden. Hij kende nog vele namen uit die tijd.
De rit is 50 km, de Voorne-Putten Classic. De weg voert langs heel mooie punten op ons mooie eiland, waarvoor we eigenlijk niet genoeg reclame kunnen maken. Door Spijkenisse, via "het Oostenrijk" richting Kanaal door Voorne, naar de Hollemaere, een oude rivier arm, waar in de eeuwen voor ons, de kleine zeezeilscheepjes langs kwamen om naar de zee te gaan. In vergelijking met de schepen van nu "een Notendop".
Daarna richting Fort Peltserdijk, een fort dat zoals zovele forten in deze omgeving, maar ook in Brabant, Zuid- en Noord-Holland en Utrecht, behoort tot de Hollandsche Waterlinie. Langs Tinte via de Vogelenzangweg, waar overigens een wandelpad is gemaakt, door de velden, van Tinte naar Rockanje, en zo naar de Sliklandseweg en via de Berkenrijs naar de duinen en de "DUINRAND", waar Frank de grote zaal voor de TCVP had gereserveerd. Dat bleek ook wel nodig want in de loop van de koffietijd kwamen er wel 3 grote groepen toerfietsers binnen. Na de pauze zijn we via het Kruiningergors naar Brielle gereden en vandaar uit via het fietspad langs de Brielse Maas en het voedingskanaal terug naar Spijkenisse, waar we zonder lekke banden of id. aankwamen.
Tot het volgend seizoen.

7 oktober 2014

 

Prgramma

Lid worden

Contact