Een dagje "Katwijk" 12 juli 2015

door Wim Arends

2015-07-12 KatwijkDe dag begon met een stevig buitje om half acht 's morgens. Ik keek even bedenkelijk, maar volgens buienradar zou het om acht uur droog worden en zo was het ook. 

Alleen de weg was nog nat, maar enfin toch maar naar de club, regenjasje mee, eten en drinken en om 10 voor half negen op de parkeerplaats. Niemand te zien. Even wachtennnn....... en ja hoor daar kwamen de Sluisjes, Jaap, Henk, Rick en Jan. Het woord "watjes" viel nog wel even, maar ja we zijn toch maar vertrokken met zeven man. Met de wind in de rug werd koers gezet naar Schiedam, waarna we naar de tunnel het nieuwe fietspad namen naar Windas en de Kandelaar.
Maarten had de route uitgezet via een stuk door het Groene Hart van Nederland, zo kwamen via Delftgauw richting Zoetermeer, daar werd afgebogen naar Leidschendam en Wassenaar. Voor de thuisblijvers, het bleef droog en het was aangenaam van temperatuur. We dachten eerst nog even een bakkie te gaan doen bij Max en Willem, maar het was nog te vroeg om daar een bakkie te doen, ze lagen nog te slapen en uit te rusten van een vermoeiende fotosessie op het strand. Dus op naar Katwijk, daar stond een prima windje precies op de kop. Op de boulevard een bakkie gedaan en vervolgens het fietspad door de duinen naar Scheveningen opgezocht. Pal op kop was de wind en tegenliggers kwamen je dan ook met hoge snelheid tegemoet. Oppassen geblazen en achter elkaar. Dwars door Scheveningen richting Loosduinen en vervolgens het Westland in, waar we richting Schipluiden gingen, daar kregen we weer enigszins de wind van opzij. Wat is het toch mooi fietsen langs de Vlaardingse Vaart, oppassen voor de tegenliggers en achter elkaar fietsen. In Vlaardingen aangekomen ging het richting tunnel en vervolgens naar huis. 130 km en een voldaan gevoel. En het regenjasje? Niet nodig gehad.
Groetjes, Wim

 

Prgramma

Lid worden

Contact