Verrassingstocht 70 km 26 maart 2016

door Wim Arends

Verrassingstocht 70km 26-3-2016 3kleinOnder de bezielende leiding van Gijs Gijsbertsen en verder met als grote voorganger en Rotterdamkenner Ton Paans, hoffotograaf Peter van der Sluis en achterrijder Wim Arends, werd op zaterdag 26 maart om halfelf begonnen aan de Verrassingstocht.


Een kleine groep, onder wie ikzelf, had de rit dinsdag hiervoor al voorgereden. Ik wist wat ons te wachten stond.
Na aanvankelijk lekker voor de wind via het Valckesteynbos richting Rhoon gereden te hebben, ging het over een weg en fietspad - waar de meesten nog nooit waren geweest - naar Pernis. Vervolgens via tunnel C naar de overkant.
Daarna Schiedam van de andere zijde, langs de Maas en via de achterkant van Wilton Feijenoord, waar enorme kabelleggers lagen voor onderhoud.
We mochten niet stoppen bij Nolet (je weet wel van de jenever), maar wel door naar de Keileweg, waar overigens geen dame van lichte zeden meer te bekennen was.Verrassingstocht 70km 26-3-2016 5klein
We vervolgden onze weg langs de Westzeedijk, waar je als je naar links keek Oud Delfshaven zag liggen. Het water, waaraan de molen van Delfshaven ligt heet overigens "Middenkous". Snel kwamen we bij het oude Lloyd terrein, nu helemaal bebouwd met appartementen, daar waar vroeger grote zeeschepen gelost en geladen werden. Het enige oude wat daar nog te zien was, was het oude café "Toko Sint Job", waar je als zeevarende altijd even een biertje op Nederlandse bodem ging drinken. Links de Puntegaalstraat met het oude belastingkantoor.
Vervolgens ging het via de Parkhaven naar de Parkkade, waarna de Erasmusbrug en de Willemsbrug in zicht kwamen. Even een rondje van de zaak over de Willemsbrug en via het Noordereiland terug naar de Erasmusbrug. Daarna onder de Willemsbrug door naar de Maasboulevard en de Boerengatbrug, steeds langs het water.
Daar kwamen we na enige tijd de oude Waterfabriek van Rotterdam tegen. Het geheel is mooi bewaard gebleven, alhoewel het wel kruipdoor sluipdoor was daar in dat gebied.
Verrassingstocht 70km 26-3-2016 17kleinToen kwam de wind vol op de kop en ging het tempo flink onderuit. Op naar de Van Brienenoordbrug. Daar werden de meeste van de 17 deelnemers flink op de proef gesteld. Maar na de brug kwam de koffie in café "de Gouden Leeuw", waar we door de dames snel van koffie, thee en een kleine alcoholische versnapering werden voorzien.
Na de pauze zijn we via Bolnes, Beverwaard, naar het Oude Olielijntje gereden. Via de overdekte fietsbrug naar Rhoon en Poortugaal en de brug over de Oude Maas naar de ons welbekende Spijkenisserbrug, waarna ieder zijns weegs ging.
Een mooie interessante tocht.
Gijs en Ton bedankt.

Hekelingen, 27 maart 2016

 

Prgramma

Lid worden

Contact