Omloop van Rotterdam 17 april 2016

door Wim Arends

2016-04-17 Omloop Rotterdam 2Het was redelijk weer bij het vertrek van de 80 km Omloop op zondag 17 april.
Wel was het fris en het was maar goed dat voor de lange broek was gekozen, want zonder was het echt koud geweest.


Om 09:00 uur gingen we onder leiding van Jaap Westhoeve op weg richting de Beneluxtunnel. Ron Robesin was achterrijder. 31mannen en 1 vrouw hadden zich ingeschreven voor deze rit. Aangekomen bij de tunnel bleek dat aan de zuidkant de lift niet werkte en dat de roltrap naar boven aan de noordzijde ook niet functioneerde.
Het was ook niet de bedoeling van de leiding van deze rit om tunnel C te nemen.
Op naar de Zwette. Wat een prachtig riviertje is dit toch zo dwars door Kethel en Schiedam. Je waant je ergens in een natuurgebied, maar niet middenin de grote stad. Hier kregen we trouwens onze enige en echte bui van die dag.
Bij de Schie werden we ingehaald door de B-ploeg, die even bij ons aanhaakte. Voor sommigen een mooie gelegenheid om een praatje te maken, zoals met Karel Dupon en Pieter van Raalte. Voor de brug "de Kandelaar" ging de B-ploeg er weer als een speer vandoor. De route was trouwens ook anders voor die mannen.
Toen kwamen de Ackerdijkse Plassen. Wat een mooi gebied. Het was er volop genieten, zoals Gerrit van Bodegom mij ook zei, zoiets moet je eigenlijk alleen rijden en heel op je gemak.
Daarna kwamen we in de gemeente Lansingerland, waar we met wat draaien en keren richting Zevenhuizense plas gingen. Aan het water in het restaurant werd koffie of thee gedronken, al dan niet met een puntje. De service was goed en vlot en na een half uurtje werd er richting Rotterdam vertrokken. Langs de Rotte naar Terbregge. Geweldig zoals je daar over de dijk langs die rivier kan fietsen. De Rotte ontstaat ergens ten westen van Moerkapelle midden in de polder. Vele mensen weten dit niet en hebben er geen idee van waar de rivier ontspringt.
Vervolgens langs Kralingen naar de brug der zuchten, de Van Brienenoordbrug. Erover heen en aan de andere kant naar beneden en via Oud-IJsselmonde en IJsselmonde naar Barendrecht. Zo kwam snel Spijkenisse dichterbij. Bij de Spijkenisserbrug werden we gedag gezegd door Jaap, die vervolgens nog even op de fiets weer terugging naar Rotterdam.
Mensen, hartelijk bedankt voor de veilige rit. Een rit, die vooraf goed geïnstrueerd werd door Jaap.

Wim

2016-04-17 Omloop Rotterdam 3

 

Prgramma

Lid worden

Contact