Clubtocht naar Seppe op zondag 24 april 2016

door Ron Robesin

2016-04-24 Seppe 3Bij de club aangekomen stonden daar al enkele leden te wachten om de clubrit naar Seppe te fietsen. Verder stonden er nog twee leden, die graag de tocht naar Breda hadden willen fietsen. Vanwege de slechte weersomstandigheden van dat moment en de slechte weersverwachtingen voor de rest van de dag, had de riteigenaar van deze tocht zich afgemeld.

Om iets voor 08.00 uur kwam Maarten, de riteigenaar van de tocht naar Seppe aangelopen om te vertellen dat óók hij vandaag niet zou gaan fietsen. Er werd ter plekke een nieuwe riteigenaar aangewezen en dat mocht ik zijn. Ik had de route op GPX staan, dat zou dus wel goedkomen. Pieter en Danny zouden de groep vanachter in de gaten houden.
We vertrokken uiteindelijk met negen mannen (echte bikkels). Na de pont van Hekelingen- Nieuw Beijerland hadden we al gauw de eerste lekke band. Na deze te hebben gewisseld, zijn we met de wind in de rug verder gegaan. Na ongeveer 35 km kreeg André het moeilijk, waardoor het tempo heel laag werd. In goed overleg met André hebben we hem geadviseerd om terug te keren; het zou anders een lange dag worden met wind tegen naar huis.
Ondanks de dreigende lucht bleef de regen/ natte sneeuw/ hagel ons een lange tijd gespaard. Maar we ontkwamen er uiteindelijk niet aan. Het positieve is altijd, dat het tussen de buien door droog is, in ons geval zelfs met een lekker zonnetje erbij. De pauzeplaats naderde dankzij de wind in de rug snel. In de Cockpit van vliegveld Seppe genoten de meesten van de appeltaart en ik van een lekkere omelet. Na de pauze was er helaas weer een lekke band, nu bij een ander. Na deze te hebben gewisseld werd er verder gereden met de wind op de kop. Al snel echter was er helaas weer een lekke band door dezelfde persoon. Hoeveel pech kun je hebben. Ook deze band werd snel gewisseld en konden we weer verder. De buien kwamen ons tegemoet, nu met hagel. Is het nu winter of lente!
Helaas moest het ergste van vandaag nog komen Danny en Rick kwamen ten val. Een bestuurder van een busje die achter ons reed zag de val gebeuren en stopte om hulp te bieden, evenals een Poolse meneer, die ons tegemoet reed. Beide heren hiervoor onze dank. Helaas kon Danny de rit niet voortzetten.
Al met al een zware tocht met onderbrekingen, die door slechts zeven mensen is uitgereden.
2016-04-24 Seppe 1

De diehards worden voor vertrek nog hartstochtelijk aangemoedigd en uitgezwaaid door Maarten

 

Prgramma

Lid worden

Contact