Katwijk "Here the TCVP cyclists come" 17 juli 2016

door Wim Arends

2016-07-17 Katwijk 2Zondag, 17 juli 2016. Een invasie van 31 TCVP'ers, dat hadden ze in dat "rustige vissersplaatsje" niet verwacht. Vissersplaatsje?

Ja dat was Katwijk vroeger prominent, tegenwoordig kennen we het meer als een badplaats. Die jongen van vrouw van der Sluis, ene Maarten, had er wel weer wat van gemaakt. Ik denk dat hij de route nog beter weet als alle Garmins, Polars, Tom2, Mio's en al die apparaten die de route in hun geheugen hebben staan. Nou bij Maarten is het geheugen nog prima. Ga zo door jongen, dan mag je het volgend jaar weer doen.

Zoals ik al schreef, we waren met 31 man en vrouw en vertrokken om 9 uur in een gezapig tempo naar de Beneluxtunnel en de "Kandelaar" om zo via de Ackerdijckse Plassen naar Delfgauw te rijden. Het is wonderlijk dat er in zo'n druk bevolkt gebied, een mooi natuurpark is ontstaan, al dan niet aangelegd of natuurlijk gevormd.2016-07-17 Katwijk 1
De gemeente Zoetermeer doet weinig aan onderhoud aan de bruggen, want ze roept vrijwilligers op om de "Roestige Brug" te verven. Tjonge, tjonge wat een roest op die brug, maar wel mooi. Het was de opening naar het noordelijk gelegen Groene Hart van Nederland. Waar we via dijkjes en bruggetjes richting Leidschendam en Wassenaar reden. Ik had het er nog even over met Ton Hamoen met de vraag of "Max en Willem" de koffie al klaar zouden hebben staan. Maar ik begreep van Ton, dat ze uitsliepen en geen visite hadden gepland.
2016-07-17 Katwijk 3Dan maar door naar de Boulevard. De koffie, thee en het appelgebak smaakten goed en na een goed half uur vertrokken we weer, richting (andere badplaats) Scheveningen.
Ik moet er wel bij vertellen, dat Peter Paparazzi van der Sluis, jazeker die andere, al volop foto's had "rijden" te maken. Ze zijn te zien op de site.
Vanaf Katwijk tot Scheveningen hebben we eigenlijk constant achter elkaar gereden op het fietspad, wat ook het veiligste is met al die fietsers. Als je mensen voorbijrijdt en je zegt tegen ze "er volgen er nog 31" wordt het je soms in dank afgenomen en hoor je "dank u"; soms hoor je ook een snauw en de woorden "nou en", wat een hork, die vent.
Na Scheveningen in het Westland aangekomen ging ene Leo, ja ook een jongen van "vrouw van der Sluis" op kop rijden. Het tempo werd flink aangetrokken, maar dat kon ook wel, want we reden over stille weggetjes ten noorden van Vlaardingen.
De weg naar de Beneluxtunnel was snel gevonden en rond 3 uur kwamen we weer in het zicht van Spijkenisse en ging een ieder zijns weegs.
Een fijne dag die begon met een beetje motregen, maar na 10 minuten was alles weer droog en hebben we goed weer gehad.

Wim

 

Prgramma

Lid worden

Contact