Rondom het Volkerak 30 juli 2016

door Wim Arends

Om 08.30 uur werd er voor de Volkeraktocht gestart. Het weer leek in eerste instantie aardig mee te vallen. LEEK !!!
2016-07-30 VolkerakIkzelf ben opgestapt bij de pont van Hekelingen, waar Ton van Pelt al stond te wachten en waar de groep van 27 man en 1 vrouw ongeveer 10 minuten na vertrek aankwam.


Piet en Gerrit zaten op kop en hielden het tempo mooi op zo'n 27-28 km per uur. Door de Hoeksche Waard naar de Haringvlietbrug en vervolgens over de Hellegatsdam.
Wat een lang stuk is dat, maar enfin na de dam linksaf het fietspad op richting Ooltgensplaat. Daar werd een rondje langs fort Prins Hendrik gereden. Er is daar een hartstikke leuk restaurant gevestigd en er is tevens een camping. Vandaar verder buitendijks door het oosten van Overflakkee, langs de Grote Adriana Theodora polder. Waarom die zo genoemd wordt, is mij onbekend. Verder met wind op kop. Het buitendijks fietspad komt overigens nog niet op Google Earth of "Afstandmeten.nl" voor.2016-07-30 Beneden Sas
Uiteindelijk kwamen we uit bij Oude-Tonge, waar we langs het karakteristieke haventje reden en langs een nieuwbouwwijkje naast de haven, richting Grevelingendam. Daar deden we bij het daar gevestigde restaurant een bakkie. Sommigen iets meer, maar die waren dan ook erg hongerig van huis gegaan. Overigens begreep ik van Ton Hamoen, dat men erg nieuwsgierig was wat er nu toch wel gebeurd was tijdens de Hooibergtocht. Ton, Leo en ik weten het wel, maar we vertellen het lekker niet. Blijft een geheim. De pomp is wel heel gebleven.
Na een pauze van een half uur de route weer opgepakt over de Krammersluizen en de brug bij Vossemeer, op weg naar het Beneden Sas bij De Heen. Bij het voorrijden had men geluk, de brug stond dicht en men kon er toen direct overheen, nu niet. Wachten en dan duurt 12 minuten lang. Maar de omgeving vergoelijkt alles; wat is het daar een mooi natuurgebied. Inmiddels begon het te regenen. En dat hield voorlopig niet op want de bui ging met ons mee en bleef boven ons hangen. Door het West-Brabantse land via Dinteloord en de Volkeraksluizen, waarna we weer in de Hoeksche Waard belandden, richting pont bij Hekelingen. Hier namen we afscheid van elkaar.
Piet bedankt voor de rit en Gerrit voor het mede voorrijden.

 

Prgramma

Lid worden

Contact