Omloop van Rotterdam 22 april 2017

door Wim Arends

Zondag, 22 april 2017.
2017-04-22 OR 80kmHet was redelijk weer bij het vertrek van de omloop voor de 80 km. Wel was het fris en het was maar goed dat de lange broek aan was gegaan, want zonder was het echt koud geweest. Om 9 uur gingen we onder leiding van Jaap Westhoeve op weg richting Benelux tunnel.

Ron Robesin was achterrijder. 26 mannen en vrouw hadden zich ingeschreven voor deze rit. Aangekomen bij de tunnel kon iedereen kiezen wat hij wilde, roltrap of tunnel C.
Het tempo van Jaap en Aad van der Linden was lekker en werd goed gevolgd.
Op naar de Zwette. Wat een prachtig riviertje is dit toch zo dwars door Kethel en Schiedam. Je waant je ergens in een natuurgebied, maar niet middenin de grote stad.
Over de kandelaarbrug en onder de A13 door.
Toen kwamen de Ackerdijkse Plassen, wat een prachtig gebied en het was er volop genieten.
Daarna kwamen we in de gemeente Lansingerland, waar we met wat draaien en keren richting Zevenhuizense plas gingen, waar aan het water in het restaurant koffie of thee werd gedronken, al dan niet met een puntje. De service was goed en vlot en na een half uurtje werd er richting Rotterdam vertrokken. Langs de Rotte naar Terbregge. Prachtig zoals je daar over de dijk langs die rivier kan fietsen. Die Rotte ontstaat ergens ten westen van Moerkapelle midden in de polder. Vele mensen weten dit niet en hebben er geen idee van waar de rivier ontspringt.
Vervolgens langs Kralingen, naar de Brug der Zuchten, de Van Brienenoordbrug. Erover heen en aan de andere kant naar beneden en via Oud-IJsselmonde en IJsselmonde naar Barendrecht. Zo kwam snel Spijkenisse dichterbij en bij de Spijkenisserbrug werden we nog even gedag gezegd door Jaap, die vervolgens nog even op de fiets weer terug ging naar Rotterdam.
Mensen, hartelijk bedankt voor de veilige rit, die vooraf goed geïnstrueerd werd door Jaap.
Vriendelijke groet,
Wim

 

 

Prgramma

Lid worden

Contact