Kees van Dijktocht zaterdag 6 mei 2017

door Wim Arends

2017.05.06 keesvandijk 2Afgelopen zaterdag, 6 mei, is de 80 kilometer van de "KEES VAN DIJKTOCHT" verreden. Het weer was prachtig, alleen een stevige wind, die voor de 80 km-rijders, in eerste instantie op de kop zat.
Volgens nadere informatie

was Andre Polak, de riteigenaar en wegkapitein, niet in staat om de rit te begeleiden, want hij was gevallen en had te veel last van zijn schouder (beterschap Andre). Een goede vervanger was in dit geval Ron Robesin, die samen met Chris Keller op kop ging rijden en zo de route voor ons uitstippelde.
De opkomst was erg goed te noemen, 52 mannen en vrouwen hadden ingeschreven. Het lastige met zo'n grote groep is, dat bij verkeerslichten en gevaarlijke oversteekplaatsen, de complete groep meestal niet in één keer overkomt en men dus moet wachten tot iedereen weer aangesloten is.
Maar een compliment is zeker op zijn plaats voor Chris en met name Ron. Ze hielden de zaak goed in de gaten en regelmatig klonk Ron z'n fluitje bij gevaarlijke situaties.2017.05.06 keesvandijk 1
Via Hoogvliet ging het via Rhoon en de Rhoonse Baan, veel wind op kop daar, richting Barendrecht. Barendrecht werd als het ware doorsneden door onze mannen en vrouwen; we gingen dwars door het dorp, richting Rijsoord en Hendrik Ido Ambacht.
Vervolgens de brug over de Noord over en daarna richting Oud-Alblas via de noordelijke oever. In Bleskensgraaf werd gekeerd en via de zuidoever kwamen we bij "DE KROM". Daar werd gepauzeerd . 2017.05.06 keesvandijk 3Na de pauze via Oud-Alblas weer terug naar de brug bij Alblasserdam, die toevallig open stond, zodat we even een tijdje moesten wachten.
Daarna ging het met gezwinde spoed op een lekker tempo met de wind in de rug, aangevoerd door Marcel en Ron richting Barendrecht Zuid naar het fietspad langs de Oude Maas. Onderweg benadrukte Ron bij iedereen nog even dat er van de deelnemers verwacht werd, dat ze mee zouden gaan tot het eind, naar de winkel van Kees en Anneke van Dijk.
Zo werd besloten om bij het verkeerslicht onderaan de brug rechtsaf te slaan en via de Plaatweg onder de Spijkenisserbrug door over de nieuwe brug bij de haven naar Kees van Dijk terug te keren.
Het was een fijne gezellige rit, zonder ongelukken en lekke banden en ik denk dat ik uit aller naam mag zeggen dat we een gezellige dag hebben beleefd, waarbij ik de dank uitspreek richting Ron voor het begeleiden van deze tocht.

Groetjes van Wim

 

Prgramma

Lid worden

Contact