Tweedaagse jubileumrit naar Soest op 10 en 11 juni 2017

door Dennis Klein

2017-06-10 Jubileumrit 1Na koffie met gebak op de openingstocht en de uitreiking van jubileumbidons stond in het weekend van 10 en 11 juni een tweedaagse toertocht naar Soest op het programma. Op zaterdagmorgen om 10.00 uur meldden 29 fietsers en 3 man in een begeleidersauto zich voor de start van de tweedaagse.

Gert voegde zich later in Soest bij de groep. Na alle bagage te hebben geladen startte de tocht als één groep in een voor iedereen aangenaam tempo richting Brouwcafé De Molen aan de Oude Rijn in Bodegraven. Na de koffiestop splitste het TCVP-peloton zich in twee groepen, westelijk om de stad Utrecht heen. De snellere mannen konden zich onder leiding van Marcel bijten in een langere tocht langs de Vinkeveense plassen, Muiden en Naarden naar Soest. De rest van de groep genoot onder leiding van Ron van de oer Hollandse landschappen langs Slot Haarzuilen, Breukelen en de Loosdrechtse plassen naar Soest. Na aankomst op het logeeradres Stayokay Soest werden de fietsen gestald, bagage uit de auto gehaald en de kamers ingedeeld, waarna eenieder zich kon opfrissen en omkleden. De avondmaaltijd bestond uit een luxe barbecue met ruime porties en goede kwaliteit vlees, salades en bijgerechten. Onder het genot van een drankje liet eenieder zich dit goed smaken. In de avond werden wij vermaakt door Dick met een heuse wielerkennis quiz. Onderwerpen zowel heel recent, als uit het verleden passeerden de revue. De bar sloot wellicht wat aan de vroege kant, maar moe geworden van de indrukken en de tocht lag iedereen vóór 24.00 uur op bed.
De volgende morgen stond iedereen al ruim voor tijd klaar, zodat wij maar een half uur eerder dan gepland zijn vertrokken. 2017-06-10 Jubileumrit 2De terugtocht startte weer als één peloton over de voormalige vliegbasis Soesterberg, langs vele middeleeuwse verdedigingswerken, bij Nieuwgein de Lek over en verder over de Lekdijk richting Goudriaan. Hier hebben wij de koffiestop genoten in 't Raadhuis van Goudriaan. Vanaf hier splitsten wij, net als op de heenreis, weer in twee groepen voor het laatste stuk naar huis.
Alles bij elkaar genomen was het een geslaagd weekend. Het weer werkte goed mee, de stemming in de groep was top, het logeeradres prima, de tochten erg mooi en het belangrijkste: iedereen kwam weer veilig en ongeschonden thuis.
Ik hoorde stemmen opkomen om jaarlijks een tweedaagse tocht te organiseren, op eigen kosten dan wel. Het bestuur kan dit idee alleen maar toejuichen, maar wie gaat deze kar trekken?? De club kan van alles faciliteren maar dit lukt niet zonder vrijwilligers dus wie, enthousiast geworden van dit weekend, wil toetreden in een nieuw op te richten tweedaagse commissie??
De foto's op onze website geven een impressie van deze geslaagde tweedaagse.

2017-06-10 Jubileumrit 3

Iedereen bedankt voor zijn inbreng tot het slagen van dit evenement.

Veel veilige kilometers,

Dennis Klein.

 

Prgramma

Lid worden

Contact