Pink Ribbon toertochten op 24 juni 2017

door Ton Hamoen

2017-06-24 pink ribbonOp zaterdag 24 juni verzamelden zich ongeveer 40 tcvp-leden bij het clubgebouw aan het Wielrenpad voor het vertrek richting het stadskantoor in Rozenburg voor het rijden van de 60 of 100 km toertocht. Deze ritten stonden in het licht van Pink Ribbon.

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.
De gehele organisatie van dit evenement werd een half jaar geleden opgestart door Thessa van Nol, partner van Jan Willem van Leeuwen, van de ons bekende fietsenzaak in Rozenburg. Zij benaderde onze vereniging voor het begeleiden en uitzetten van de toertochten van zowel de 60 als de 100 km. Dit werd door onze vereniging met beide handen aangegrepen, hetgeen resulteerde dat Ton Hamoen de 60 km voor zijn rekening nam en Dick Weda de 100 km, waarmee zij tevens riteigenaar werden.
Rond 08.00 uur vertrok een bont gezelschap van fietsers richting Rozenburg. De voorgaande week was het zeer warm en mooi weer geweest, echter gedurende de rit en de aansluitende ochtend regende het pijpenstelen. Even lekker afkoelen na zo'n warme week. Aangekomen in Rozenburg werden we verwelkomd door een heel team onder leiding van Thessa.

100 km rit
Na het inschrijven en uitreiken van versnaperingen inclusief een polsbandje met 2017-06-24 Pink Ribbon 2 kleen alarmnummer (goed idee trouwens), kon Dick rond 09.00 uur de deelnemers van de 100 km toespreken en instrueren. Daarna vertrok de groep van 61 fietsers voor een rondje Voorne-Putten.
Ondanks de regen was de sfeer zeer goed te noemen. Het leek dat iedereen goed besefte voor welk doel gefietst werd. Er waren slechts enkele rijders afgehaakt door het slechte weer. De temperatuur was prima en na 35 km werd het droog. Tijdens de regen vielen er toch veel lekke banden en werd er gewacht. Dit was geen succes met 61 man. Besloten werd om niet meer te wachten en de lekrijders op te laten pikken door een groep achterrijders. Nadat het droog was geworden en er geen lekke banden meer werden gereden, kon de "veegploeg" met een snelheid van 35 km/uur richting de pauzeplaats in Oostvoorne rijden. In de Duinrand werden we getrakteerd op koek en zopie. Na de pauze tegen de wind in richting Hellevoetsluis en vervolgens voor de wind richting Rozenburg. Bij aankomst bleek dat we met een mooi fietsgemiddelde van 25,3 km/uur over de hele tocht hebben gereden. Tijdens rit bleek dat de rijders uit alle uithoeken van Voorne-Putten kwamen, maar op deze dag toch op plaatsen kwamen die totaal nieuw waren. Met speciale dank aan de achterrijders van onze club, die als een soort stofzuiger fungeerden en iedereen oppikten, die achter was gebleven om welke reden dan ook. Hun gemiddelde lag dan ook aanzienlijk hoger, maar daar ging het in deze rit niet om.

60 km rit
Rond 09.15 uur vertrok Ton Hamoen met 56 fietsers vanaf Rozenburg richting Brielle. Bij de Brielse brug werden we door een hijgende achterrijder gewaarschuwd, dat het tempo wel een beetje te hoog lag. Van een snelheid van 26 km/uur zakte het peloton in naar 20 km/uur. Ook in deze groep werd er al snel lek gereden. Ook met een lage snelheid is er weinig kans om nog aan te sluiten en daarom werd er af en toe gewacht om de achterblijvers bij te laten komen. Al slingerend door Brielle werd er richting Nieuwenhoorn gereden. Na Nieuwenhoorn richting Hellevoetsluis. Ook werd hier een enkele keer gewacht op achterblijvers en fietsers, waarvoor door de tegenwind het tempo te hoog lag. John den Braber had zo'n beetje zijn hele familie enthousiast gemaakt voor deelname aan deze bijzondere toertocht. Later beoordeelde zijn broer deze rit als een gezellige tocht, terwijl hij toch een paar keer "dood" was gegaan. Rond 11.30 uur arriveerden we op de pauzeplaats De Duinrand in Oostvoorne. Na de koek en zopie was het droog geworden en reden we vervolgens voor de wind richting Brielle. Bij de Landwinkel aan de Groene Kruisweg in Brielle kregen we een "appeltje voor de dorst" en daarna reden met speels gemak richting Rozenburg, waarbij Bertus Beckers fungeerde als rem voor een deelnemer. Rond 13.00 uur arriveerden we compleet, zonder uitvallers bij het Stadskantoor in Rozenburg, met speciale dank aan de achterrijders. Hier werden we verrast met een aandenken van het team van Thessa.

Deelnemersaantallen
De vrije tocht van 40 km 109 deelnemers; de 60 km 56 deelnemers en de 100 km 61 deelnemers.

Tot slot
Hierbij bedank ik iedereen ook namens Thessa, die op enige wijze heeft bijgedragen aan het slagen van deze Pink Ribbon dag. Zoals Thessa het mij toevertrouwde: "Het was een dag met een roze rand, een dag om niet te snel te vergeten".
Het geld wat met deze Pink Ribbon ritten werd opgehaald bedroeg 6500 euro.

2017-06-24 Pink Ribbon 1
Thessa (r) met haar secondanten bij de inschrijftafel

 

 

Prgramma

Lid worden

Contact