Clubrit vanuit Haarzuilens op zondag 6 augustus 2017

door Henk Boer

JELLE'S TOCHT NAAR HAARZUILENS IS EINDELIJK DOORGEGAAN!

2017-08-06 Haarzuilens 2De voorgeschiedenis.
Ik ben ca. 8 à 9 jaar lid van TCVP en weet niet beter dan, dat Jelle al jarenlang de tocht naar Haarzuilens organiseert, maar dat deze door slecht weer en ook privé-besognes, o.a. een doopfeest, nog nooit doorgegaan is. De laatste 3 jaar wordt het met hulp van een auto geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat.

Dit jaar hadden we maar 1 dag gepland: 23 juli, maar ook toen was er regen. Ik had de conclusie getrokken dat er iets mis is met Haarzuilens en had het afgesloten voor dit jaar. Maar Jelle klaarblijkelijk niet. Hij had de gaatjes in de tcvp-agenda opgezocht en loerde op de computer bij de weersvooruitzichten en belde mij zodra hij een mogelijkheid zag! En dat gebeurde ergens vorige week.

Ik was toen op vakantie en voer samen met mijn vrouw op onze zeilboot op de Oosterschelde.2017-08-06 Haarzuilens 3
In de kajuit ging een telefoon. Ik word nagenoeg nooit op mijn mobi gebeld, dus mijn vrouw sprong in de kajuit en ging op zoek naar het rinkelende geval. Maar ze was te laat en het bleek mijn mobi te zijn. We zochten het nummer op en het spoor wees richting Jelle Offringa, en hij bleek de dag ervoor ook al gebeld te hebben (zonder dat wij dat gemerkt hadden!!??).
Daarom voelde ik me genoodzaakt hem terug te bellen. De wind was rustig, zodat mijn vrouw onze boot alleen wel onder controle kon houden.
Jelle meldde: ik heb de weerberichten bekeken en komende zondag wordt het goed fietsweer, we zouden dan naar Haarzuilen kunnen gaan. Kun jij ook of zit je in Spanje?? Ik antwoordde dat we gepland hadden vrijdag thuis te zijn, dus dat ik in principe kon.
Toen ging Jelle een uitnodigingsemail voor Piet v.d. Weegen maken.

Zondag 6 augustus 2017
Om 08:45 uur staan er 7 mensen klaar om naar Haarzuilens te gaan en het is mooi weer! In Haarzuilens staat nog iemand op ons te wachten, dus onze ploeg is 8 mensen groot. We starten langs de schitterende Vecht, met de "exclusieve woningen" uit de VOC-tijd, met bijbehorende theehuisjes, hortensia's en sloepen, en slaan op een gegeven moment af naar de Ankeveense plassen. Bij een bruggetje over een watertje met lelies, staat een huisje met een rieten kap. Hollandser kun je het plaatje niet bedenken! We rijden over een smal 2017-08-06 Haarzuilens 4apaadje en wegkapitein Jelle laat ons bij elke fiets-tegenligger netjes stoppen. Na het dorp Ankeveen en wat bossen komen we in uitgestrekte en bloeiende!! heidevelden, waar we aan de rand een prachtige koffiestop houden. 2017-08-06 Haarzuilens 1We maken een omweggetje om ook Paleis Soestdijk te kunnen bewonderen. Daarna langs de pannenkoek-restaurants van Lage Vuursche.
Hierna rijden we een tijdje over zandige paden door donkere beukenbossen en komen zo bij de Loosdrechtse plassen. We passeren ontzettend veel watersportzaken en ook een heel mooi terras aan de plas, waar we helaas niet stoppen, want het hoofddoel van onze tocht is natuurlijk het kasteel van Haarzuilens! Pas nadat we dat bezichtigd hebben, krijgen we een prettige pauze in het dorpje Haarzuilens. Na luttele kilometers komen we terug bij onze auto's, waar Jelle terecht applaus krijgt voor de prachtige tocht en zijn vakmanschap als gids. Bij de vele kruisingen en afslagen heeft hij zich slechts 1 x vergist! Totale ritafstand: 96 km en de bijzonderheden zijn: 3 lekke banden en 3 regendruppels.

 

Prgramma

Lid worden

Contact