Een ochtendje fietsen met Toon

door Wim Arends

2017-09-24 Willemstad klHet was een drukte van jewelste bij de ingang van het clubgebouw op zondag 24 september om 09:00 uur.
Daar stonden de liefhebbers voor de clubrit over 160 km, 135 km en de 75 km van respectievelijk Ruud Stolp, Ron Robesin en Toon de Wolf, gereed voor vertrek.

Voor alle duidelijkheid vertrokken de snelle boys als eerste, daarna volgde de groep Ron en als laatste de groep Toon.
Na een gedegen instructie van Toon werd er vertrokken richting Willemstad.
In een gezapig tempo reden we eerst door de polders rond Spijkenisse, via Malledijk en Westdijk naar de pont bij Hekelingen.
De route liep via Zuidzijde naar het bos bij Zuid-Beijerland, draaien en keren langs de randen van het bos op weg naar de brug over het Haringvliet.
Toon had een leuke route gemaakt, die ruim rond Willemstad heen ging, waarbij we via de Haringvlietdijk terug richting Willemstad reden.
In Willemstad was het een drukte van jewelste; er werden hardloopwedstrijden gehouden en op het terras van de koffiestop zaten nog andere groepen aan een bakkie. Een gezellige drukte, maar de baas van het restaurant draaide er zijn hand niet voor om en voorzag ons in no time van koffie en thee. En bij sommigen gebak.
In de tussentijd zagen we de finish van de 1 kilometerloop voor kleine kinderen.
Na de pauze ging het uiteraard weer richting Voorne-Putten. Juist op tijd voor dat de Haringvlietbrug openging waren we erover. Er lagen heel wat zeilschepen te wachten voor de doorvaart.
Ten zuiden van Zuid-Beijerland, richting Nieuwendijk werd er gekoerst naar Piershil. Daar werd er langs het bos naar de Spuidijk gereden en koers gezet naar Nieuw-Beijerland en de pont van Hekelingen.
Na het overvaren gaf Toon aan dat eenieder zijns weeg kon gaan en werd hij door iedereen bedankt.
Een gezellige rit in een prima tempo.
Bedankt Toon

Wim

 

Prgramma

Lid worden

Contact